An Kramer versterkt Twynstra als Senior Adviseur

30 maart 2015 Consultancy.nl

An Kramer is als senior adviseur in dienst getreden bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Kramer is afkomstig van opleidingsinstituut De Baak, waar zij tot voor kort werkte aan innovatie- en veranderingstrajecten. In haar nieuwe rol bij Twynstra Gudde zal Kramer haar unieke kijk op organisatieverandering doorontwikkelen, om deze voornamelijk in te zetten voor projecten bij gemeenten en provincies.

An Kramer studeerde af in Psychologie aan de Universiteit Utrecht. Ze begon haar loopbaan als psychotherapeut, doceerde vervolgens als Manager aan de Vrije Hogeschool in Driebergen (onder andere management, strategie en marketing) en werkte in de vijf jaar daarop als trainer en coach voor het mede door haar zelf opgerichte bedrijf INZET. In 2006 kwam Kramer terecht bij De Baak, een aanbieder van opleidingen en trainingen voor professionals. Als Learning Architect was ze ruim acht jaar betrokken bij innovatie- en veranderingstrajecten. Kramer ontwikkelde de filosofie en methode van Nomadisch leren en schreef het boek 'De zaal uit, Nomadisch leren voor HR-vernieuwers'.

An Kramer,Twynstra Gudde

Twynstra Gudde
Inmiddels is Kramer gestart bij Twynstra Gudde, een organisatieadviesbureau uit Amersfoort dat zich voornamelijk richt op de publieke sector. Bij Twynstra Gudde zal Kramer het door haar ontwikkelde gedachtegoed ten behoeve van organisatieverandering verder ontwikkelen, vooral gericht op projecten binnen gemeenten en provincies.

Kramer licht haar visie toe over organisatieverandering anno 2015: “Er zijn talloze voorbeelden van organisatieveranderingen die niet werken. Er worden cynische grappen over gemaakt, en ondertussen gaan organisaties van reorganisatie naar reorganisatie. ‘Bij welke reorganisatie werk jij’, is een bekend gezegde, dan wel flauwe grap. Waarom werken al die formele verandertrajecten niet? Omdat ze formeel zijn. En daarmee dus onvoldoende aansluiten bij de bestaande informele systemen en netwerken. En het jammere is dat ze daarmee de parels en mogelijkheden die deze informele organisatie biedt, mislopen.”

Ze vervolgt: “de informele organisatie is als onkruid; onuitroeibaar. Niet omdat het tegen de formele organisatie an sich is, wel tegen de onnodige omwegen, onnodige regels. De informele organisatie zoekt en vindt, net als onkruid, de ruimte tussen de tegels, daar waar ruimte, licht, voedsel is. Het informele systeem is extra ongrijpbaar doordat dat de netwerken waar deze mensen deel van uitmaken kunnen wisselen, groeien, krimpen, en niet stoppen bij de grenzen van de organisatie.”

Twynstra Gudde Kantoor

“Het slechte nieuws is,” vervolgt Kramer, “dat verandering van een organisatie dus moeilijk is. Het goede nieuws is, dat het zeker mogelijk is. Maar dan vooral vanuit en samen met het informele systeem. Dat systeem is namelijk niet statisch. De kunst is te zien, waar welke beweging al zit en hoe je als formele organisatie daarbij aansluit. Door in verbindingen te kijken en acteren. Als nomade mee te leven en reizen in verschillende karavanen.”

Nieuws

Meer nieuws over