CQT-groep en Inforeports bundelen de krachten

17 maart 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Zakelijke dienstverlener CQT-groep is een strategische samenwerking aangegaan met Inforeports, een leverancier van software oplossingen aan ziekenhuizen. Daartoe heeft CQT-groep een aanzienlijk belang genomen in Inforeports. Met de krachtenbundeling willen de partners een uitgebreider pakket aan diensten kunnen aanbieden aan zorginstellingen.

CQT-groep is zakelijke dienstverlener met een focus op de zorgmarkt. Het bedrijf is in september 2013 ontstaan uit de fusie tussen vier bureaus: Casemix, Q-Consult, Q-Academy en Q-talent. Casemix specialiseert zich in IT-oplossingen en data-analyse, Q-talent detacheert jonge professionals aan zorginstellingen, Q-Academy verzorgt trainingen en coaching, en tot slot levert Q-Consult management consultancy diensten. Daarnaast bieden de werkmaatschappijen diensten en producten aan binnen de bouw, industrie en letselschade.

CQT-groep en Inforeports bundelen de krachten

Inforeports is sinds 2005 actief met het leveren van oplossingen op het gebied van stuurinformatie voor ziekenhuizen. Het bedrijf ondersteunt met standaard software (Zorgstuur), maatwerk-software, maar ook met consultancy en projectmanagement op lokale datawarehouses.

Krachtenbundeling
Door de veranderende vraag vanuit de markt op het gebied van zorgcontractering – instellingen zijn steeds vaker op zoek naar geïntegreerde oplossingen en diensten – hebben CQT-groep en Inforeports besloten om de handen ineen te slaan. Kwaliteitsinformatie wordt alsmaar belangrijker, aldus de partners, en door de dienstverlening te bundelen kunnen ze opdrachtgevers een “totaalpakket aanbieden op het vlak van kwaliteit, registratie, financiën en human resource management.”

Inforeports

In eerste instantie worden Zorgstuur en de Casemix-producten, waaronder Casemix Kompas, als afzonderlijke producten aangeboden. Op termijn worden de producten en diensten samengevoegd. “Onze diensten en producten vullen elkaar perfect aan. We zetten in de komende jaren, door een steeds verdere integratie van onze tools, een product neer waarmee we zorginstellingen optimaal ontzorgen,” aldus Jeroen Buisman, directeur van Inforeports.