Aon, PwC en Q-Consult betrokken bij themadag in zorg

30 oktober 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 30 oktober vindt de landelijke Themadag ‘Financiële Continuïteit’ plaats. Tientallen financiële professionals werkzaam in de zorg zullen naar Voorthuizen afreizen om kennis te nemen van de nieuwste wet- en regelgeving en overige ontwikkelingen in de sector. Drie adviesbureaus leveren een bijdrage aan het event: Aon, PwC en Q-Consult zullen alle drie een workshop geven met betrekking tot financiële continuïteit.

Themadag Financiële Continuïteit
Initiatiefnemer van de landelijke Themadag ‘Financiële Continuïteit’ is HEAD, een beroepsvereniging voor financieel managers en hoger opgeleiden in financiële functies in de zorg. De dag bestaat uit een plenaire sessie en twee workshoprondes van in totaal 9 workshops, die onder meer verzorgd zullen worden door de adviesbureaus Aon, PwC en Q-consult. Overige aanbieders van workshops zijn: Exact (aanbieder van business software), Ortec (aanbieder van geavanceerde oplossingen m.b.t. planning), AAG (een expertise- en servicecentrum voor de zorg), SDB Groep (levert automatisering van administratieve processen in de zorg), Finance Ideas (een financieel adviseur voor maatschappelijk kapitaal) en Logis (ontwikkeling van database applicaties op maat).

Themadag Financiele Continuiteit

Het evenement, dat op 30 oktober plaatsvindt bij de Voortse Vallei in Voorthuizen, start de middag met een plenaire sessie door mr. drs. P. Bergkamp, hoofd van de sectie gezondheidsrecht bij Dirkzwager Advocaten en Notarissen. Hij is sinds 1986 advocaat en gespecialiseerd in ondernemings- en gezondheidsrecht. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht Sponsoring Zorgsector. Dagvoorzitter van het event is Rob Rötscheid, één van de oprichters en partner van Finance Ideas.

Aon, PwC en Q-Consult
Drie gerenommeerde adviesbureaus leveren een inhoudelijke bijdrage aan het evenement. Zakelijk dienstverlener Aon en expert op het gebied van risk management (waaronder binnen de zorg), verzorgt de workshop ‘Het belang van risicomanagement voor financieel- en performance management’. In de sessie worden deelnemers uitgedaagd de belangrijkste risico’s voor hun instelling in te brengen en te relateren aan korte en lange termijn (financiële) doelstellingen. Die risico’s worden geselecteerd en voorgelegd aan een deskundig panel van bestuurders en adviseurs. Consultancykantoor PwC, dat een eigen sectorpraktijk leidt gericht op zorgadvies, geeft de workshop ‘Tax’: over vormen van samenwerking in de keten, een antwoord op continuïteit en de daarbij behorende structureringsvragen. Tot slot vertelt Joost Zuurbier van Q-Consult, een expertisepartner voor de zorg, over de behoefte aan andersoortige kapitaalbronnen en de zoektocht naar private investeerders om de financiële continuïteit te waarborgen.