M&I Partners viert 30-jarig jubileum met MVO opdracht

13 maart 2015 Consultancy.nl

Het Amersfoortse M&I/Partners viert dit jaar zijn 30-jarig bestaan. Het organisatieadviesbureau zal in het kader van het jublieum een maatschappelijk project begeleiden met kosteloze projectleiding en ondersteuning. Het gekozen project, binnen de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht Hersencentrum, richt zich met name op Business Intelligence en Big Data.

M&I/Partners werd in 1985 opgericht toen een groep organisatieadviseurs zich losmaakte van BSO. Het bureau is sindsdien één van de grotere onafhankelijke adviesbureaus dat opereert op het gebied van organisatie-inrichting en informatievoorziening. Sinds de oprichting is het adviesbureau uitgegroeid naar een team van ruim 80 medewerkers, bestaande uit vier partners, eigen adviseurs en een netwerk van meer dan 20 associates.

30 jaar ICT in perspectief

M&I Partners viert 30-jarig jubileum
In september 2015 bestaat M&I/Partners 30 jaar. In het kader van deze mijlpaal zal M&I/Partners – net als bij eerdere jubilea – een openbaar project met maatschappelijke impact begeleiden met (kosteloze) projectleiding en ondersteuning. Er is gekozen voor een opdracht in het spectrum van Business Intelligence en Big Data bij de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht Hersencentrum. De focus en uitdaging tijdens deze opdracht ligt bij het verkrijgen, koppelen en analyseren van (grote) data bestanden. Het is niet de eerste keer dat M&I kosteloze projectleiding en ondersteuning biedt aan een maatschappelijk project. Bij hun 25-jarig bestaan in 2010 werd een project voor het Van Gogh Museum begeleid* en vijf jaar eerder toen M&I/Partners 20 jaar bestond, werd het ziekenhuis Gelderse Vallei** in Ede bijgestaan.

Karin Hagoort, programmamanager bij het UMC Utrecht, licht het huidige project toe: “Big data analyses lijken bij uitstek geschikt om de complexiteit van psychiatrische ziektebeelden te ontrafelen. We hopen met dit programma meer inzicht te krijgen in waarom de ene persoon wel en de andere niet een psychiatrische ziekte krijgt. Daarnaast hopen we behandelmogelijkheden hierdoor verder te personaliseren.” Naast het UMC en M&I/Partners zijn bij het project ook de Universiteit Utrecht, het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Trimbos kennisinstituut betrokken.

M&I Partners - Big Data

M&I Partners zal de komende maanden regelmatig verslag doen op hun eigen website van de vorderingen van het project.

* M&I/Partners onderzocht in opdracht van het Van Gogh Museum de mogelijkheden van innovatie en interactieve diensten rond de collectie van het museum.

** M&I/Partners ondersteunde het ziekenhuis bij de voortgang op het gebied van samenwerking met andere zorgpartijen in de regio, in eerste instantie met name de huisartsen en apothekers.

Nieuws

Meer nieuws over