Vijf adviesbureaus in Beste Werkgevers 2010

10 september 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Onderzoeksbureau Effectory heeft haar 2010 ranking van ‘Beste Werkgevers' uitgebracht. De lijst, dit jaar voor de negende keer uitgevoerd, rangschikt bedrijven op basis van goed werkgeverschap.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee categorieen – beste werkgevers met >1,000 medewerkers en beste werkgevers met <1,000 medewerkers. Opvallend is dat er maar vijf adviesbureaus voorkomen in de twee top 50 lijsten: Movares, Accenture, Cubiss, Bureau Zuidema en Brink Groep. Hieronder vind je de adviesbureaus in de top 50.

#  Top 50 (>1,000 medewerkers)
  #  Top 50 (<1,000 medewerkers)
 1 (1)  Movares    1 (16)  Cubiss
 2 (33)  Accenture    2 (36)  Bureau Zuidema
       3 (44)  Brink Groep

 

Een overzicht van de beste 'adviesbureau werkgevers':

Movares: Advies- en ingenieursbureau met meer dan 1.500 professionals in dienst
Accenture: dienstverlener dat zich richt op management consulting, technology services en outsourcing
Cubiss: adviesbureau met een focus op bibliotheken en culturele instellingen. Circa 100 adviseurs
Bureau Zuidema: advies- en trainingsbureau. 60 medewerkers, waarvan 20 adviseurs en 40 trainers
Brink Groep: adviesbureau op het gebied van bouw, huisvesting en vastgoed. Circa 275 medewerkers

Reactie van Accenture Nederland

Thomas Mulder, HR Director van Accenture Nederland: “We zijn trots op deze benoeming, het is een teken dat we met onze organisatie tegemoet komen aan de wensen van onze werknemers en dat is voor ons van essentieel belang. Onze ambitieuze werknemers maken van ons een ambitieuze werkgever. We zien dit als een bevestiging dat we op de goede weg zijn, maar ons doel is natuurlijk om een nog hogere positie in de lijst te behalen in de komende jaren.”

Reactie van Bureau Zuidema

Reactie van Gerrit Fijma, manager bij Bureau Zuidema: “Het is natuurlijk altijd leuk om een prijs te winnen. Maar het is vooral goed dat we de beste score hebben op het gebied van ontwikkelingsmogelijkheden. Daar hebben we de afgelopen twee jaar veel effort in gestoken. Wat ons onderscheidt van anderen is onze talentgerichte benadering. Dat houdt in dat we op zoek gaan naar de talenten van mensen en die verbeteren. Er gaat dus minder aandacht uit naar de zwakke plekken. Wij zijn één van de eerste bedrijven die vanuit deze visie werken, zowel voor onze eigen medewerkers als in werkwijze bij onze klanten.”

Beste Werkgevers Onderzoek

Het onderzoek meet alle gangbare HR-variabelen zoals onder meer de tevredenheid, betrokkenheid, engagement, loyaliteit, effectiviteit en verzuimbestendigheid van organisaties. Dit jaar hebben 369 organisaties meegedaan en hebben meer dan 190.000 respondenten hun mening gegeven.