Squarewise adviseurs ook in eigen tijd energiebewust

24 augustus 2011 Consultancy.nl

Adviesbureaus zijn in de afgelopen jaren druk bezig met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Leaseauto’s worden vergroend en bedrijfsactiviteiten CO2 neutraal . Vorige week ging Verdonk, Klooster & Associates een stap verder – het adviesbureau maakte bekend dat het circa 20% van haar jaarlijkse stroomverbruik gaat opwekken via zonne-energie. Tot dusver zijn maatregelen van adviesbureaus gericht op bedrijfsactiviteiten. Adviseurs van Squarewise gaan nog een stap verder – ze hebben onlangs besloten om, in lijn met doelstellingen van hun adviesbureau, duurzaamheid ook privé na te streven.

De adviseurs zijn een competitie gestart om hun privéwoning zo energie efficient mogelijk te maken. Volgens het adviesbureau gaat ‘een groot aantal’ van de in totaal 30 Squarewise adviseurs deelnemen. Initiatiefnemers zijn de Squarewisers Martine Verweij, René Heunen en Michael Coussement. Alhoewel de competitie wordt opgestart door Squarewise medewerkers is het open voor deelname van iedereen die een duurzame huishouding nastreeft. Deelnemen kan via de website www.leverjijalenergieop.nl.

Nieuw business model: huizen als energiecentrales
Naast korte termijn energie-zuinigheid heeft Squarewise de doelstelling om ook een nieuw business model in de markt te toetsen. Squarewise: “het doel is om zoveel mogelijk huizen, zo simpel en effectief mogelijk te benutten als 'energiecentrales'. Een interessant toekomstperspectief, waar de consultants in de adviesrealiteit ook op grote schaal over adviseren in trajecten voor o.a. Provincie Zuid-Holland, Platform Energietransitie Gebouwde Omgeving (PEGO), gemeentes of grote energiespelers.”

Nieuws

Meer nieuws over