RvC van Ajax huurt Ernst & Young in voor doorlichting

15 augustus 2011 Consultancy.nl

Volgens Voetbal International hoofdredacteur Johan Derksen heeft de nieuwe Raad van Commissarissen van Ajax het Big 4 adviesbureau Ernst & Young ingeschakeld om de club door te lichten. Het onderzoek gaat naar verwachting een half miljoen euro kosten. Volgens de analyticus zou de Raad van Commissarissen geschrokken zijn van de verschillende kampen binnen de club en de club daarom eerst goed willen doorlichten. Het is onbekend wanneer Ernst & Young de doorlichting af moet hebben van de RvC.

Volgens berichten in diverse media betreft het een volledige doorlichting. Ernst & Young zou kijken naar het primair proces (aspecten voetbalvereniging) en secundaire processen zoals inkoop, HR en overige diensten van staf afdelingen zoals Marketing, Merchandising, enz. Daarnaast zou het adviesbureau ook kijken naar de juridische en financiële structuur van de voetbalclub (beursgenoteerd of niet), fiscale zaken en zachte elementen zoals cultuur en samenwerking binnen de club.

McKinsey ingehuurd door PSV, Berenschot door Roda JC
Voetbalclubs huren regelmatig adviesbureaus in om hun bedrijf door te lichten of om bedrijfseconomische besluiten te onderbouwen. In april van dit jaar werd bekend dat PSV strategy consulting bureau McKinsey & Company heeft ingeschakeld om een efficiëntere bedrijfsvoering te creëren. McKinsey heeft de complete organisatie doorgelicht, exclusief de spelersgroep. In 2010 huurde Roda JC adviesbureau Berenschot in om de reddingsoperatie van gemeente Kerkrade te evalueren.
Nieuws

Meer nieuws over