Organisatie PSV doorgelicht door McKinsey & Company

07 april 2011 Consultancy.nl

PSV heeft strategy consulting bureau McKinsey & Company ingeschakeld om de organisatie door te lichten. Dat heeft Johan Derksen, hoofdredactur van Voetbal International, gemeld in het TV-programma Voetbal International. Het onderzoek moet leiden tot een efficiëntere bedrijfsvoering. Consultants van McKinsey zijn twee weken geleden begonnen met het interne onderzoek van de Eindhovense voetbalclub. Binnen ongeveer twee maanden moeten de resultaten van het onderzoek worden voorgelegd aan de directie van PSV.

PSV is druk bezig met het doorvoeren van bezuinigingen. De titelkandidaat uit Eindhoven wil haar jaarlijkse onkosten terugbrengen van €70 tot €60 miljoen en moet dus de komende jaren ongeveer €10 miljoen per jaar bezuinigen. Woordvoerder Salazar: "Het is altijd goed als een dergelijk bedrijf van de buitenkant naar de bedrijfsmatige kant van PSV kijkt. Dat is bij mijn weten nog nooit eerder gebeurd”.

Spelers worden niet geïnterviewd
McKinsey ondervraagt enkele tientallen medewerkers van de club. "Alle functionarissen van de club kunnen in principe geïnterviewd worden, behalve de spelers", zo verwoordt perschef Pedro Salazar

Onrust
In Voetbal International meldde Johan Derksen dat de onrust bij PSV is uitgebroken. Er zou een grote afstand zijn ontstaan tussen directie en de werkvloer binnen de organisatie bij PSV. Onderling zou er tussen de afdelingen de nodige kritiek op elkaar zijn geuit. Bovendien wordt de directie verweten dat ze veel meer verdienen dan bijvoorbeeld de directie van Ajax, Feyenoord of Twente. Ook zou volgens de TV analyticus Tiny Sanders, algemeen directeur, niet goed liggen in de club.

Bij PSV werken ongeveer 175 mensen.

Nieuws