PwC Advisory koopt na TruEconomy ook Proxyon

08 december 2011 Consultancy.nl

Drie dagen na de overname van supply chain specialist TruEconomy Consulting heeft PwC opnieuw een overname bekendgemaakt. Het Big 4 kantoor heeft SAP Financials solutions expert Proxyon gekocht. De IT consulting speler wordt wordt geïntegreerd in de consultingtak van PwC - PwC Advisory.

“Deze overname is met name op IT-gebied een versterking van onze adviespraktijk. Proxyon en PwC zijn geen vreemden van elkaar. In het verleden werd al intensief samengewerkt”, aldus Arno Pouw, voorzitter van PwC’s adviespraktijk.

Het ICT adviesbureau uit Ede is een nichespeler en heeft zich de afgelopen jaren weten te onderscheiden in de competitieve markt voor ERP-diensten. “Wij hebben de afgelopen jaren een unieke marktpositie opgebouwd op het gebied SAP Financial Close en SAP FSCM. Alle kennis daarover was geconcentreerd bij Proxyon, maar wordt nu ook beschikbaar voor de klanten van PwC. Samen kunnen wij bedrijven nog beter helpen bij transformatieprocessen. En nu we onderdeel zijn van een sterke organisatie, kunnen wij onze marktpositie verder uitbouwen”, aldus Roland Slagman van Proxyon.

PwC Advisory op overnamepad
PwC heeft in de afgelopen twee jaar haar Advisory praktijk flink uitgebouwd. Begin 2009 kocht het adviesbureau twee consulting onderdelen van BearingPoint. In september 2010 kocht het strategie en management consultingbureau Diamond Management & Technology Consultants voor $378 miljoen. En onlangs nam het wereldwijd adviesbureau PRTM over, net zoals TruEconomy Consulting en adviesbureau dat zich richt op operations en supply chain management. De overname van Proxyon is vooral gericht op het versterken van de IT Advisory tak van PwC Advisory.

Over Proxyon
Proxyon biedt vanuit Business perspectief, naast generieke SAP Financials expertise, tevens drie kern proposities te weten Standardize to Optimize, SAP Financial Close Suite en SAP Financial Supply Chain Management (Credit-, Collection-, en Dispute Management).

Nieuws

Meer nieuws over