Nieuwe kikkersoort vernoemd naar Deloitte

01 april 2011 Deloitte

De ontdekking van een nieuwe kikkersoort in het Tanzaniaanse Rubehobos, zes jaar geleden, heeft een voor Deloitte verrassend staartje gekregen. Dit geel-bruine korsterige kikkertje luistert sinds kort naar de naam Nectophyrnoides Deloittei. Omdat hetadviesbureu het afgelopen jaar een financiële bijdrage heeft geleverd voor het behoud van het Tanzaniaanse Rubehobos, is besloten om de kikker naar adviesbureau Deloitte te vernoemen.

De eervolle vernoeming door het African Rainforest Conservancy (ARC) staat symbool voor de duurzame ondersteuning die Deloitte heeft geleverd bij het herstellen van het regenwoud in Afrika. Deloitte is de oprichter van de United Bank of Carbon, die bedrijven en projecten van NGO’s, die gericht zijn op het behouden van het regenwoud, met elkaar in contact brengt. Door deze partnerschap heeft Deloitte een regenwoudconservatieproject opgestart samen met het ARC. Deze samenwerking heeft als doel de mensen de kans te geven om een milieubewust project te ondersteunen door middel van fondsenwerving en vrijwilligerswerk.

Heather Hancock, managing partner Innovation & Brands van Deloitte UK, is zeer tevreden met het project. “Dit was een revolutionaire zet van Deloitte. We wilden onze toewijding demonsteren voor het regenwoud, de biodiversiteit en de ontwikkelingsbehoefte voor de lokale mensen. Ook wilden we meer leren over hoe we het verschil konden maken op afgelegen en belangrijke delen van de wereld”.

In het afgelopen jaar is meer dan €250.000 opgehaald om het project te ondersteunen. Al het geld gaat naar de conservatie van de Rubeho-regio om de lokale bevolking te helpen met het verzekeren van een duurzaam leven.

Nieuws

Meer nieuws over