Deloitte Consulting koopt adviesbureau Bakkenist

21 juli 1999 Consultancy.nl
Profielen
Meer nieuws over

De consulting-tak van Deloitte & Touche Nederland heeft het Rotterdamse consultancybureau Bakkenist overgenomen. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt door beide adviesbureaus.

Bij Bakkenist werken circa 265 adviseurs verspreid over kantoren in Amsterdam, Groningen, Voorburg en Driebergen. Bakkenist – bestaande uit Bakkenist Management Consultants, Bakkenist Search & Recruitment en softwarehuis Consultdata – heeft een omzet van 55 miljoen gulden.

Reden voor verkoop aan Deloitte
Ondanks dat Bakkenist in de afgelopen vier jaar zijn omzet uit consultancy diensten jaarlijks wist te verdubbelen, had het adviesbureau moeite met de voortgaande mondialisering en toenemende investeringen in kennis en productontwikkeling.

"Wij waren al een tijd op zoek naar een partner met veel internationale ervaring", zegt Kees van Hee, directeur van Bakkenist. "Wij hebben kennis nodig van de organisatiepraktijk in het buitenland om Nederlandse organisaties beter van dienst te kunnen zijn. Deloitte doet veel aan R&D en beschikt over labs waarvan wij gebruik kunnen maken."

Integratie binnen Deloitte Consulting
Het onderdeel Bakkenist Management Consultants zal worden geintegreerd binnen Deloitte Management Consulting en zal verder gaan als Deloitte & Touche Bakkenist. De activiteiten op het gebied van werving en selectie worden ondergebracht bij Deloitte & Touche Human Capital Group. Consultdata, met zo'n 80 werknemers, werkt voortaan onder de naam Deloitte & Touche Consultdata.

Bakkenist is in 1966 opgericht door oprichter Simon Bakkenist.