De favoriete IT consultancy websites 2010

12 mei 2010 Consultancy.nl
Meer nieuws over

Ordina wordt het vaakst als favoriete organisatie aangewezen door respondenten die zich online oriënteren naar een IT consulting bedrijf. Dat blijkt uit de Web Performance Scan die WUA! in april 2010 uitvoerde. Logica en Getronics volgen op de respectievelijk tweede en derde plaats.

De favoriete IT consultancy websites zijn:

 #  Favoriete IT consultancy websites
 1  Ordina
 2  Logica
 3  Getronics
 4  Nobel
 5  BenglerITSupport
 6  Qmagic
 7  The Consultancy Group
 8  eXcellerate Consulting
 9  Mxl
 10  Accenture
 11  Atos Origin
 12  Fujitsu
 13  Deloitte
 14  DigitalDynamics
 15  Sogeti


Top 3: Ordina, Logica en Getronics

Dat er online geen werkelijk dominante organisaties bestaan op het gebied van IT consultancy, blijkt wel uit het feit dat de top 15 van het onderzoek gezamenlijk slechts 50% van de totale voorkeur krijgt. Ordina doet het met 15% dan ook – vooral relatief – uitzonderlijk goed. Ordina beschikt over de beste vindbaarheid van de branche, en scoort constant op alle door WUA! onderzochte deelaspecten. Een kleine 43% van de bezoekers van Ordina.nl wijst de organisatie aan als favoriet.

Logica heeft wat vindbaarheid betreft juist het nodige te verbeteren, maar maakt wel indruk op de respondenten die de website weten te vinden. Vooral wat gebruiksvriendelijkheid en vormgeving betreft gooit Logica.nl hoge ogen. ‘Omdat je niet bij de eerste oogopslag al door de bomen het bos niet meer kunt zien, nodigt deze site absoluut uit tot verder kijken’, aldus een respondent. Logica krijgt 7,5% van de totale voorkeur.

Ook Getronics heeft qua online profilering ruimte tot verbetering, maar wordt net als Logica goed beoordeeld door de bezoekers van de website. Getronics scoort vooral op imago en informatiewaarde, en belandt met 5% van de totale voorkeur op de derde plaats in de Web Performance Scan.

Opvallende naam in de Top 15: The Consultancy Group

De meest opvallende naam in de lijst is The Consultancy Group. The Consultancy Group, partner van Consultancy.nl, is een website opgericht door consultants dat zich richt op informatie voorziening over de consultancy markt. The Consultancy Group biedt getalenteerde kandidaten ook  persoonlijke begeleiding tijdens hun sollicitatie bij een aangesloten adviesbureaus.

Web Performance Scan

Voor het onderzoek nodigde WUA! veertig respondenten uit, allen tussen de 20 en 48 jaar oud en ervaren met het online oriënteren naar producten en diensten. Ze kregen de volgende casus voorgelegd: ‘Je bent op zoek naar een IT consultancy bedrijf voor je eigen bedrijf op het gebied van IT. Ga op het internet op zoek naar een geschikte organisatie.’

De respondenten kregen vervolgens twee uur de tijd om zich te oriënteren, waarbij ze uitgebreide vragenlijsten invulden over de gevonden websites. Met een deel van de respondenten is na afloop van deze zoektocht een groepsdiscussie gevoerd. Aan de hand van de verzamelde data berekende WUA! vervolgens de scores voor deelaspecten als gebruiksvriendelijkheid en vormgeving, die gezamenlijk de basis vormen voor de verschillende Web Performance Scores. Tijdens het onderzoek gaven de respondenten in totaal 234 individuele beoordelingen over 118 verschillende websites.