CIO Day 2010: CIOs en ICT bepalend voor innovatie

11 januari 2011 Consultancy.nl

CIO’s en ICT zijn de cruciale factoren voor succesvolle innovatie. Dat was de belangrijkste uitkomst van de Nederlandse CIO Day 2010. Belangrijke sprekers stipten verder de veranderende rol van de CIO aan – als CIO’s ondernemender willen worden, met een gezond begrip van bredere bedrijfsbehoeften, moeten zij zich op meer focussen dan alleen de aansturing van IT-operations. Onder andere IT consulting adviesbureaus Accenture, Getronics, IBM en EquaTerra zijn partner van de CIO Day.

Opening door Neelie Kroes

De conferentie werd geopend door Neelie Kroes, eurocommissaris voor de Digitale Agenda. Ze opende de bijeenkomst met een roep om actie – ze benadrukte dat het juiste gebruik, implementatie en bestuur van IT vereist is voor de maatschappij van de toekomst. Tevens gaf zij aan dat CIO’s een cruciale rol spelen, omdat zij de leidinggevende change agents voor innovatie door IT representeren.

CIO van het jaar: Lineke Sneller

Gedurende de CIO Day werd daarnaast de ‘CIO van het jaar’ verkozen. Voor de eerste maal in de zesjarige historie van het evenement won een vrouwelijke CIO de prijs. Lineke Sneller, CIO van Tele2, kreeg de titel uitgereikt door de voorzitter van het comité, prins Bernhard van Oranje.

Over de CIO Day

De zesde jaarlijkse Nederlandse CIO Day, die gehouden werd op 15 en 16 november 2010, trok meer dan 800 bezoekers, waaronder CIO’s van leidende Nederlandse bedrijven in de financiële, industriële, media-, high tech- en gezondheidszorgsector. Noemenswaardige aanwezige organisaties uit de Benelux-regio waren onder andere Enexis, FrieslandCampina, ProRail, TNT Post, USG People, Oce, Vopak, ABB  Benelux, KPN, PON Automotive en Eneco.

Nieuws

Meer nieuws over