Beroepsvereniging voor adviseurs Ooa blijft groeien

10 juni 2009 Consultancy.nl
Profiel

Onlangs is het 1,800ste lid toegelaten tot de Orde van organisatiekundigen en organisatieadviseurs (Ooa), de beroepsvereniging voor organisatieadviseurs in Nederland.

Sinds 2005 groeit het aantal Ooa-leden gestaag. Voorzitter Miel Otto ziet in deze groei een erkenning van het onderscheidend vermogen waar de Ooa en de leden voor staan: “Juist in tijden van economische tegenwind is het belang dat de organisatieadviseur zich onderscheidt. De Ooa biedt hiertoe het platform en de middelen. Op grond van de toetredingscriteria en de inspannings-verplichtingen onderscheidt de Ooa-adviseur zich van de niet-georganiseerde adviseur.”

Consultants die lid zijn van de Ooa investeren in professionele ontwikkeling en verdieping. De orde stimuleert de leden daarin nog een stap verder te gaan door zich te certificeren als Certified Management Consultant (CMC). De certificeringprocedure van de Ooa is afkomstig van de International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI).

De Ooa is in 1949 opgericht als Orde van Organisatieadviseurs en fuseerde in 1973 met het Genootschap van Organisatiekundigen. Sinds 1989 is de Ooa lid van de ICMCI, een overkoepelende (internationale) organisatie voor verenigingen van organisatieadviseurs.