Berenschot: Jaarsalaris hoger bij grote kantoren

04 november 2009 Consultancy.nl

Wie veel wil verdienen, kan maar beter niet bij bedrijven met minder dan vijftig werknemers gaan werken. Daar ligt het gemiddelde jaarsalaris beduidend lager dan bij grotere organisaties.

Commerciële organisaties betalen gemiddeld 6% meer dan non-profit-organisaties. Maar in lagere functies betalen de laatste juist beter.
   
Dat blijkt uit de Beloningsmonitor 2009/2010 van salarisverwerker ADP, adviesbureau Berenschot en Springer Uitgeverij. Hier blijkt ook uit dat het salarisverschil tussen mannen en vrouwen kleiner wordt. Dat geldt vooral naarmate de functie hoger wordt.
   
In bedrijven met minder dan vijftig werknemers, ligt het gemiddelde jaarsalaris op €51.371. Bij middelgrote ondernemingen (tot 250 werknemers) is dat €56.014 en bij organisaties met meer dan 250 personeelsleden ligt het op €55.960.

Verschillen kunnen per functie ook nogal uiteen lopen. Zo verdienen bijvoorbeeld ervaren onderzoekers juist bij kleine bedrijven een stuk meer: gemiddeld €90.300. Dat is 32% meer dan collega's bij een grote organisaties.