BearingPoint Supply Chain & CRM leider naar Salesforce.com

15 december 2003 Consultancy.nl

Bruce Culbert, sinds februari 2001 leider van BearingPoint’s wereldwijde Supply Chain en CRM dienst, verlaat het adviesbureau voor Salesforce.com. Bij Salesforce.com is hij benoemd tot Senior Vice President en General Manager global services.

Culbert was wereldwijd verantwoordelijk voor Supply Chain en CRM binnen BearingPoint. Zijn verantwoordelijkheden waren onder meer het bepalen van de strategie, wereldwijde boekingen, omzet en winst, het ontwikkelen van wereldwijde oplossingen en investeringen. In zijn functie als CRM verantwoordelijke hebben de CRM activiteiten van BearingPoint aanzienlijk marktaandeel gewonnen en werd BearingPoint consequent als marktleider aangeduid op het gebied van enterprise CRM-diensten.

Voordat hij bij BearingPoint in dienst trad was Culbert 17 jaar lang werkzaam bij IBM, waar hij, als vice-president e-business diensten, een belangrijke rol vervulde in de e-business revolutie. Hij bouwde de divisie uit tot de grootste leverancier van end-to-end e-business oplossingen in de Verenigde Staten.

Erkende reputatie in CRM

Culbert werd in 2002 door CRM Magazine aangeduid als ‘één van de 20 meest invloedrijke personen in de CRM-wereld’. Ook werd hij door Forrester Research aangeduid als ‘e-Commerce visionary'. Bovendien wordt hij erkend voor zijn decennialange en toonaangevende rol in de ontwikkeling van zakelijke interactieve en internetoplossingen voor bedrijven.

Reactie van Bruce Culbert

"Salesforce.com is de toekomst van business computing. De industrie wacht op on-demand applicaties die betaalbaar én gebruiksvriendelijk zijn," zei Culbert. "Het grootste deel van de markt voor CRM oplossingen is nog niet eens aangesproken vanwege grote de kapitaalinvesteringen en ondersteuning die gepaard gaat met enterprise CRM software. Salesforce.com neemt dit obstakel weg, zodat klanten hun tijd en geld kunnen spenderen aan hun klanten in plaats van hun bedrijfssystemen. De CRM applicatiediensten die salesforce.com levert, zijn slechts het topje van de ijsberg. Innovaties zoals de sforce on-demand applicatieserver en het gebruik van webservices bieden onze klanten gemak en flexibiliteit bij het integreren en aanpassen van hun zakelijke diensten en oplossingen. Ik ben zeer verheugd deel uit te maken van dit geweldige team. Bovendien kijk ik ernaar uit om samen te werken met onze klanten, partners en medewerkers om onze snelle ontwikkeling in de markt te continueren en om vorm te geven aan de nieuwe generatie bedrijfsoplossingen."

Nieuws