Jacqueline Muller wordt General Counsel van KPMG

24 februari 2015 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountants- en adviesbureau KPMG heeft per 16 februari Jacqueline Müller benoemd tot General Counsel. Müller, die afkomstig is van Loyens & Loeff, volgt Jaap de Keijzer op, die op tijdelijke basis was 'uitgeleend' door advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.

Müller begon haar carrière in 1993 als advocaat. Daarna was zij onder andere werkzaam als advocaat bij Holland Van Gijzen en Deloitte. In 2002 werd ze legal director bij TNT, waarna ze vijf jaar later de overstap maakte naar Sigma Coatings. De afgelopen periode was Müller werkzaam als secretaris van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen bij Akzo Nobel en recent fungeerde ze als General Counsel bij Loyens & Loeff.

Per 16 februari treedt Müller in dienst bij KPMG, waar ze ook als General Counsel aan de slag gaat. In deze functie leidt Müller de juridische afdeling van het adviesbureau en adviseert ze de Raad van Bestuur over onder meer governance en juridische vraagstukken. Daarnaast treedt ze op als secretaris van de Raad van Commissarissen en krijgt ze een aantal hoofdpijndossiers uit het verleden op het bordje, waaronder KPMG’s fiscale geschil met de Belastingdienst over het nieuwe hoofdkantoor.

Jacqueline Muller, KPMG

Met de benoeming van Müller maakt adviesbureau KPMG volgens bestuursvoorzitter Jan Hommen een professionaliseringsslag. “Het afgelopen jaar hebben we een aantal ingrijpende en vergaande veranderingen doorgevoerd om de kwaliteit van onze organisatie te verbeteren. Een belangrijk onderdeel van deze maatregelen is het toevoegen van externe expertise. Het professionaliseren van de specialistische functie van General Counsel was één van onze doelen. Met de komst van Jacqueline hebben we hier invulling aan kunnen geven. Ik ben dan ook blij dat zij voor KPMG gekozen heeft.”

Door de indiensttreding van Müller komt een einde aan het tijdelijke adviseurschap van Jaap de Keijzer, die door De Brauw Blackstone Westbroek voor de helft van zijn tijd aan KPMG ter beschikking werd gesteld. “Samen met Jaap ben ik in mei vorig jaar bij KPMG begonnen met de veranderingen in governance en organisatie die nu grotendeels zijn doorgevoerd. Daarmee is het logische moment gekomen om de werkzaamheden van Jaap de Keijzer te beëindigen. We zijn Jaap zeer erkentelijk voor de bijdrage die hij heeft geleverd.”