Ex Accenture en KPMG topvrouwen in RvC Fugro

30 januari 2015 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profielen
Meer nieuws over

Voormalig Accenture topvrouw Anja Montijn-Groenewoud en voormalig KPMG Partner Petri Hofsté zijn voorgedragen om zitting te nemen als commissaris binnen de RvC van bodemonderzoeker Fugro. Wanneer hun benoeming tijdens de aandeelhoudersvergadering op 30 april aanstaande wordt goedgekeurd dan bestaat de toezichthoudende raad uit zes leden, onder leiding van Harry Noy, voormalig CEO bij Arcadis.

Fugro is een Nederlandse organisatie gericht op bodemonderzoek. Eind vorig jaar vertrokken twee commissarissen bij het bedrijf. Een van hen, Gert-Jan Kramer, vertrok omdat er veel discussie ontstond over zijn dubbele rol: Kramer was naast RvC lid ook aandeelhouder. “De discussie is niet in het belang van mijzelf of van Fugro”, zei Kramer kort na hij opstapte. Ook Marion Helmes trad vorig jaar terug als commissaris. Om de commissarisposities opnieuw in te vullen heeft Fugro besloten om twee ervaren professionals uit de adviesbranche aan boord te halen. Anja Montijn-Groenewoud en Petri Hofsté, twee ex-leidinggevenden met jarenlange ervaring bij respectievelijk Accenture en KPMG, werden recent voorgedragen voor een plek in Fugro’s Raad van Commissarissen.

Petri Hofste en Anja Montijn Groenewoud - Fugro

Anja Montijn-Groenewoud
Anja Montijn-Groenewoud is voormalig Managing Director van Accenture Nederland – destijds was ze de eerste vrouw die aan het roer stond van de Nederlandse landenorganisatie van het wereldwijde consultancy-, outsourcing- en technologie kantoor. De afgelopen ruim 2,5 jaar was Montijn-Groenewoud Global Managing Director van de Management Consulting Resources tak. Montijn-Groenewoud komt volgens Fugro in aanmerking voor een commissarisrol door haar “ruime expertise op het vlak van adviesdiensten, IT-processen, strategie en change management.”

Petri Hofsté
Het tweede voorgedragen RvC-lid bij Fugro is Petri HofstéGedurende haar loopbaan vervulde zij diverse management functies, waaronder als Deputy CFO bij ABN AMRO, als CFO bij Royal Bank of Schotland, als Divisiedirecteur Toezicht Banken bij De Nederlandsche Bank en als Chief Financial en Risk Officer bij Algemene Pensioen Groep (APG). Het afgelopen jaar is de voormalig KPMG Partner met name actief gewest als commissaris binnen de bankensector. Zo is Hofsté momenteel commissaris bij Kas Bank, Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) en Achmea en ook sinds 2013 bestuurslid en penningmeester van Vereniging Hendrick de Keyser.

Als de benoemingen van Montijn-Groenewoud en Hofsté tijdens de aandeelhoudersvergadering van 30 april worden goedgekeurd zal de RvC van Fugro bestaan uit zes leden, onder leiding van Harry Noy, ex-CEO van Arcadis.