BCG adviseur in bestuur van British American Tobacco

26 januari 2015 Consultancy.nl

Dimitri Panayotopoulos, werkzaam bij strategiekantoor Boston Consulting Group (BCG) als Senior Adviseur binnen BCG’s Consumer Practice – en voorheen vicevoorzitter bij Procter & Gamble – zal per 2 februari 2015 benoemd worden tot bestuurslid bij British American Tobacco, een van de grootste tabakproducenten ter wereld.

Dimitri Panayotopoulos
Dimitri Panayotopoulos kan terugkijken op een indrukwekkende carrière van 37 jaar binnen Procter & Gamble (P&G), een van de grootste leveranciers van huishoudelijke en verzorgingsproducten ter wereld. Binnen P&G vervulde Panayotopoulos uiteenlopende leidinggevende rollen in sales en general management. Belangrijke mijlpalen waren onder meer zijn benoeming tot hoofd van de Chinese landenorganisatie in 1999 en zijn leidende rol over de regio Oost-Europa, Midden-Oosten en Afrika, twee jaar later. In de jaren daarop leidde hij enkele business units (Fabric Care, Household Care en uiteindelijk groeide Panayotopoulos naar de rol van vicevoorzitter van het bestuur en adviseur van de Chief Executive Officer (CEO).

Dimitri Panayotopoulos - BCG

Overstap naar BCG
Medio 2014 besloot Panayotopoulos na 37 jaar bij P&G te hebben gewerkt dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging. Hij vertrok naar Boston Consulting Group en werd benoemd tot senior adviseur binnen BCG’s Consumer Practice.  Panayotopoulos vestigde zich in het Amsterdamse kantoor van BCG en gaf van daaruit ook de leiding aan de wereldwijde managementteams van het kantoor. Ook zette hij zijn expertise op het vlak van innovatie- en go-to-go marktstrategieën in bij diverse opdrachten in opkomende economieën als China en Afrika.

British American Tobacco
Afgelopen week bekend dat Dimitri Panayotopoulos binnen één van de grootste wereldwijde tabaksproducenten – British American Tobacco – wordt benoemd tot bestuurslid. Naast zijn aanstelling zijn ook Sue Farr, CEO van PR-organisatie Chime Communications en Pedro Malan, de voormalige Braziliaanse Minister van Financiën en ex-topman van Banco Central do Brasil, benoemd tot bestuurder.

British American Tobacco

Regelmatig worden bestuursfuncties bij multinationals en overige toporganisaties bekleed door (voormalig) consultants van strategiebureaus. Bekende voorbeelden zijn onder meer Wiebe Draaijer (ex-McKinsey & Company) de huidige bestuursvoorzitter van de Rabobank, Hugo Verkuil (ex-BCG en OC&C Strategy Consultants), Vice President Marketing bij Unilever en Carla Rodenburg (ex-Arthur D. Little), Senior Vice President Sales & Marketing bij Stork.

Dat (strategy) consultancy een goede kweekvijver is voor een carrière in de top bleek al eind vorig jaar. Toen stonden 16 ex-adviseurs in de ‘Goudhaantjes Top 100’, een jaarlijkse lijst van topmanagers uitgebracht door zakenblad Management Team.

Nieuws

Meer nieuws over