McKinsey adviseur leidt FinTech unit van Santander UK

21 januari 2015 Consultancy.nl 1 min. leestijd

De Britse tak van Santander heeft Mariano Belinky, Associate Principal bij McKinsey, aangesteld als Managing Director van zijn Innoventures Fund, dat opgezet is om te investeren in fintech start-ups.

Het Innoventures Fund (het voormalige Fintech Fund) is in juli vorig jaar door Santander UK opgezet, onderdeel van het Spaanse Santander Group, om wereldwijd in fintech bedrijven te investeren. Het fonds richt zich op start-ups richten die mogelijk een disruptieve rol kunnen spelen in de financiële sector, op het gebied van onder meer e-commerce, betalingen, online lenen, e-financiële investeringen en big data analytics. Om het $100 miljoen Innoventures Fund te leiden is Mariano Belinsy onlangs als Managing Director aangesteld.

Mariano-Belinky - Santander

Belinky versterkt Santander UK vanuit consultancybureau McKinsey & Company, waar hij meer dan zes jaar als Associate Principal in de Corporate and Investment Banking and Global Risk Management praktijk in New York werkte. Daarvoor was hij zo’n vijf jaar lang PhD-kandidaat in het Artificiële Intelligentie programma van de Universitat Politècna de Catalunya. Hij was tevens Research Associate bij de Columbia Business School en Research Assistant bij zowel de INSEAD Business School en IESI Business School. Daarnaast werkte hij als Research Technology Associate bij Bridgewater Associates voor drie jaar en als Junior Trader in equities en equities derivaten bij CCC La Capital del Plata. Belinky heeft een bachelor in Wijsbegeerte & Computerwetenschap behaald aan de New York University.