Ellen Schuit van Capgemini wint HR publieksprijs

23 december 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Eerder deze maand werden in de Kruitfabriek te Muiden de HR Top 100 Awards uitgereikt. In de lijst waren 9 professionals van adviesbureaus te vinden, maar alleen Ellen Schuit, HR-directeur bij Capgemini wist de HR publieksprijs in de wacht te slepen. Ze ontving eerder deze maand de award voor haar visie en werkzaamheden binnen het HR domein, waarmee zij anderen inspireert en waarbij ‘employability’ centraal staat.

HR Top 100
Eenmaal per jaar vindt het HRtop100 event plaats – het evenement biedt een podium aan de meest invloedrijke of innovatieve HR-leiders van Nederland en wordt georganiseerd door vakblad P&O Actueel, platform HRcommunity en HRdienstverlener RaymakersvdBruggen. Samen stelden zij de afgelopen maanden een lijst op van de 100 beste HR-leiders uit Nederland en reikten eerder deze maand de prijzen uit. Ellen Schuit, HR-directeur bij Capgemini wist dit jaar de HR publieksprijs te winnen, die begin december werd uitgereikt.

HR Top 100

Employability en wendbaarheid
HR-directeur Schuit werd vooral erkend voor haar visie en werkzaamheden binnen het HR landschap, waarbij ze vol inzet op ‘employability’ en wendbaarheid. “Wendbare organisaties bewegen mee met ontwikkelingen en met de markt. Ook van medewerkers mag wendbaarheid worden verwacht”, vertelt Schuit. Hieronder valt het bijhouden van vakliteratuur, zorgen voor een goed netwerk, goede commerciële en communicatieve vaardigheden en “zorgen dat je in deze snel veranderende wereld inzetbaar blijft”, zoals zij bij haar voormalige werkgevers Randstad, Tempo-Team en Yacht heeft ervaren. “Nu ik bij Capgemini werk, zie ik nog meer dat het gaat over de mate waarin mensen meeveren met de ontwikkelingen om ons heen”, vertelt Schuit.

Ellen Schuit, Capgemini

Kalibratiebeleid
Volgens Schuit hanteert Capgemini een kalibratiebeleid waarin de marktwaarde van mensen wordt gemeten en waarbij wordt gekeken of werknemers in hun rol presteren zoals ze zouden moeten presteren. Daarbij wordt ook gekeken of mensen echt passen in een rol of dat ze eventueel in een andere rol meer toegevoegde waarde kunnen leveren. “Employability en de inzet van mensen naar resultaat” vormen volgens haar de kern van het beleid.  Daarbij wordt ook gekeken naar de verhouding tussen iemands waarde en de resultaten van de organisatie. Door vaardigheden bijvoorbeeld te ‘re-skillen’ kan waarde en resultaat weer in balans gebracht worden, al kan dit ook consequenties hebben voor de beloning. “Wij zien dit als transparant en helder. Medewerkers gaan ook steeds meer inzien dat dit de manier om duurzaam inzetbaar te blijven. Zowel young professionals als seniors”, aldus Schuit.