Nyenrode en InterExcellent lanceren IT Regie leergang

05 december 2014 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 5 januari 2015 starten Nyenrode Business Universiteit en InterExcellent met de nieuwe leergang IT Regie Management. De leergang is gemaakt voor ervaren ICT-managers die zich verder willen ontwikkelen in regievoering over de hele keten van informatievoorziening. Deelnemers aan de leergang ontvangen na succesvolle voltooiing het certificaat Certified IT Regie Manager.

Digitalisering neemt vlucht
De afgelopen jaren heeft digitalisering organisaties getransformeerd – zowel kleine als grote organisaties binnen uiteenlopende sectoren, van fabrikanten tot bancaire instellingen tot overheids- en publieke instellingen. Als gevolg van de snelle ontwikkelingen zijn organisaties genoodzaakt na te denken over hoe zij hun businessmodellen moeten aanpassen om klaar te zijn voor huidige ontwikkelingen op bijvoorbeeld het gebied van Big Data of andere aspecten rondom informatievoorziening. Van ICT Managers wordt vandaag de dag steeds meer specialistische kennis en efficiënte regie vereist, aangezien vaak met meerdere partners binnen de waardeketen moet worden samengewerkt aan de complexe IT uitdagingen van nu.

Nyenrode & interexcellent

Nieuwe leergang
Om ICT verantwoordelijken te helpen de vereiste mix van competenties te verwerven starten Nyenrode Business Universiteit en InterExcellent begin volgend jaar de nieuwe leergang ‘IT Regie Management’. De leergang is gemaakt voor ervaren ICT-managers die zich verder willen ontwikkelen in regievoering over de hele keten van informatievoorziening. De leergang werd ontwikkeld na een inventarisatie bij meerdere CIO’s en IT managers en moet hen klaarstomen voor de marktrealiteit van morgen. De leergang besteedt onder meer aandacht aan ‘hard’ en ‘soft’ skills, wat het programma volgens Nyenrode Prof. Dr. Rob Blomme onderscheidend maakt: “Het voortvarend en beheerst realiseren van blijvende veranderingen vereist seniormanagementniveau. In deze leergang ontwikkelen we kennis, kunde en karakter van de IT-regisseur. Want als één van de drie ontbreekt, is de regie zoek.” Het programma sluit aan op de werkwijze en het niveau van Nyenrode MBA-programma’s”.

Geïnteresseerden kunnen zich inmiddels aanmelden voor het IT Regie Management programma. Bij het succesvol doorlopen van zes modules ontvangen de deelnemers het certificaat Certified IT Regie Manager, dat past binnen het InterExcellent Certificate Program (NICP) voor senior interim-managers dat vijf jaar geleden, ook door Nyenrode en InterExcellent, werd ingevoerd. InterExcellent is een management bureau uit Baarn dat adviseert, begeleidt en bemiddelt voor organisaties bij de invulling van complexe managementfuncties aan de bovenkant van de markt: managers, directeuren en bestuurders. Het bureau werkte onder meer voor gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, Universiteit Twente en KPN.

Nyenrode

Partnerships

Neyenrode werkt vaker samen met vertegenwoordigers uit de adviesbranche bij het opzetten van aansprekende opleidingsprogramma’s. Zo ontwikkelde het bijvoorbeeld een leiderschapsprogramma voor Auditors van accountants- en advieskantoor BDO. En vorig jaar organiseerde het samen met VODW een Mini MBA Smart Marketing.