Ecorys helpt EU met technisch hulpproject Wit-Rusland

27 november 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel

Consultancybureau Ecorys is geselecteerd om een internationaal consortium te leiden dat Wit-Rusland zal helpen bij de economische ontwikkeling van vier regio’s. Met de economische en technische expertise van de consultants zullen de lokale autoriteiten in staat zijn hun eigen plannen voor regionale ontwikkeling te creëren.

Vorig jaar lanceerde het Ministerie van Economische Zaken van Wit-Rusland samen met de Europese Unie (EU) het zogenaamde ‘Support to regional and local development in Belarus’-project, een initiatief gericht op het bevorderen van de economische ontwikkeling van vier regio’s in het land: Mogilev Oblast, Gomel Oblast, Brest Oblast en Vitebsk Oblast. Door de EU gefinancierd zal elke regio €1,3 miljoen ontvangen om verscheidene kleine projecten op lokaal niveau te financieren. Het budget van elk programma, dat van september 2013 tot augustus 2016 loopt, zal onder andere uitgegeven worden aan adviesdiensten en de aankoop van een uitrusting voor de implementatie van pilotprojecten.

Ecorys helpt EU met Wit Rusland project

Lokale inspanningen
Als onderdeel van het project zullen lokale agenda’s en duurzame ontwikkelingsconcepten voor de regio’s worden ontwikkeld, en zullen voorstellen voor infrastructuurprojecten, gericht op het bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van de regio’s, worden geaccepteerd. Deze projecten kunnen zich richten op de ontwikkeling van plattelandsgebieden, de energiesector, of andere aspecten die gunstig zijn voor het gebied. Wetenschappers, publieke en sociale instellingen, stichtingen, bedrijfskringen, initiatiefgroepen, en jonge mensen zijn uitgenodigd om mee te doen.

Om zich ervan te verzekeren dat het programma succesvol beheerd wordt hebben de EU en Wit-Rusland besloten om de expertise van diverse externe adviesbureaus in te brengen. Geleid door Ecorys zullen zij de voortgang in het oog houden en de regio’s bijstaan met technische hulp en Europese ervaring, zodat zij hun eigen strategieën en plannen voor regionale ontwikkeling op kunnen zetten.