Bisnez verzorgt Ngi-NGN datamanagement event

29 oktober 2014 Consultancy.nl

Op woensdag 26 november geven twee Bisnez adviseurs een lezing met als thema ‘Datamanagement: Data in een procesgerichte organisatie’. Aanleiding is een nog lopend onderzoek naar de volwassenheid van Nederlandse organisaties op het gebied van datamanagement.

Datamanagement is de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor het strategisch belang van organisaties. Weten hoe deze data ingezet kunnen worden leidt tot een sterk functionerende organisatie, die in weet te spelen op de steeds veranderende vraag van de markt. Kortom; datamanagement maakt het voor bedrijven mogelijk om de klant centraal te stellen, in te spelen op zijn behoeftes en daarnaast kan datamanagement gebruikt worden ten behoeve van vernieuwing en commercie.

NGi NGN - Datamagement

Onderzoek
Om op deze trend in te spelen deed adviesbureau Bisnez Management de afgelopen maanden onderzoek naar de volwassenheid van datamanagement*. De eerste kwantitatieve resultaten met betrekking tot de volwassenheid van datamanagement binnen Nederlandse organisaties zijn inmiddels bekend, en geanalyseerd. Om deze uitkomsten te delen heeft NGi-NGN, een platform voor IT-professionals, in samenwerking met Bisnez het datamanagement-event georganiseerd.

Event
Het event, dat als thema ‘Datamanagement: Data in een procesgerichte organisatie’ heeft, vindt plaats op woensdag 26 november, van 19.00 tot 21.00 uur bij De Haagse Hogeschool. Vanaf 18.45 is eenieder die affiniteit heeft met Datamanagement welkom. Om zeven uur wordt het startschot gegeven voor de sessie van Bisnez adviseurs Dave Stam en Thijs Grievink.

Hierin zullen zij bespreken hoe Nederlandse organisaties momenteel vorm geven aan datamanagement in hun organisatie, de rol en positionering van de ‘data owner’ hierin, en tot slot de nut en noodzaak van de ‘chief data steward’. Na afloop kan er onder het genot van een drankje nog even nagepraat worden.

Thijs Grievink en Dave Stam - Bisnez Management

Bisnez adviseurs
Beide sprekers zijn afkomstig van Bisnez Management. Dave Stam is als organisatieadviseur actief op het terrein van proces- en datamanagement binnen grote organisaties. Hij heeft een aantal publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan o.a. in BPM Magazine, Informatie en Controllers Journaal. Thijs Grievink is eveneens werkzaam als Organisatieadviseur. Hij is actief op het terrein van proces- en datamanagement binnen grote organisaties, met name in de financiële sector.

* Het onderzoek loopt nog tot begin 2015. Na afronding zullen de resultaten samengevat worden in een rapport, dat via de website van Bisnez Management op te vragen zal zijn.

Nieuws