Bisnez onderzoekt volwassenheid van datamanagement

09 december 2013 Consultancy.nl

Door de groeiende berg aan data wordt gegevensmanagement van steeds groter belang voor BV Nederland. Ondanks het strategische belang van het onderwerp, heeft een grote meerderheid van het bedrijfsleven en instellingen weinig kennis van waar ze op dit moment staan ten aanzien van dit groeiende domein. Om inzicht te verschaffen in de stand van zaken op het gebied van data-management heeft adviesbureau Bisnez Management een onderzoek gelanceerd naar de volwassenheid van gegevensmanagement in Nederlandse organisaties.

Eerder dit jaar ontwikkelde het middelgrote adviesbureau uit Bergambacht een model dat op hoofdlijnen het groeifasemodel beschrijft naar een volwassen ‘datamanagement’ organisatie. Aangezien gegevensmanagement een multi-disciplinaire aangelegenheid is binnen organisaties, bestrijkt het model diverse gebieden, waaronder beleid, processen, toezicht, cultuur en IT architectuur. Het model maakt onderscheid tussen vijf volwassenheidsfases, variërend van ad-hoc datamanagement tot de meest volwassen fase, data management als bedrijfsactiva. Zie het artikel ‘Bisnez ontwikkelt maturity model voor datamanagement’ voor meer informatie.

Bisnez - Datamanagement

Deelnemen

Op basis van het raamwerk van het volwassenheidsmodel wil Bisnez Management de datamanagement-prestaties van Nederlandse organisaties in kaart brengen. Met de verkregen feedback wil Bisnez een inzicht leveren in volwassenheidsniveaus en bedrijven inzicht bieden in hun resultaten. Zo krijgen deze organisaties handvatten aangereikt om uiteindelijk hun prestaties te verbeteren.

Deelnemen aan het onderzoek ‘Ambitieniveau datamanagement’ kan op deze pagina.

Deelname aan het onderzoek kost maximaal 15 minuten. Resultaten worden vertrouwelijk behandeld. Als dank voor het invullen ontvangen respondenten na afronding van het onderzoek een rapportage.

Nieuws