Ordina en KPMG winnen EC contract van 450 miljoen

06 oktober 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Zo’n duizend IT-consultants van onder meer Ordina en KPMG gaan de komende vier jaar aan de slag bij de Europese Commissie. Met het megacontract is een bedrag gemoeid van in totaal €450 miljoen.

Afgelopen vrijdag maakte het Directoraat-generaal Informatica (DIGIT) van de Europese Commissie de winnaar van het zogeheten ‘ESP-DESIS III' (Deel 1) raamcontract bekend, een van de grootste en belangrijkste kadercontracten van de Europese Commissie op het vlak van IT. De opdracht is gegund aan een consortium (‘EURORA-1 consortium’) van vijf bedrijven: ARHS Developments, Cegeka, KPMG Advisory, Ordina en Sword Group.

Deze vijf IT-bedrijven gaan de komende vier jaar een breed scala aan ICT consultancy en implementatie diensten leveren aan verschillende directoraten-generaal en instanties van de EC, voornamelijk in Brussel, Luxemburg, Ispra, Geel, Petten, Karlsruhe, Sevilla en Dublin. Diensten zullen verleend worden in allerhande domeinen zoals werkgelegenheid, belastingen, landbouw, vertalingen en gerecht.

EC contract van 450 miljoen

Stephan Claes, partner bij KPMG IT Advisory, laat weten “verheugd te zijn” met het binnenhalen van het contract. “Voor de implementatie van complexe applicaties zullen wij alvast onze kennis en ervaring op strategisch niveau inbrengen. Indien nodig kunnen wij ook een beroep doen op extra ondersteuning vanuit het globale KPMG netwerk,” aldus de KPMG’er. Jo Maes, CEO van Ordina in Belgie, voegt toe: “We zijn er trots op dat we deel mogen uitmaken van het EURORA-1 Consortium. Ordina heeft al heel wat ervaring binnen de dienstverlening voor de Europese Unie en onze toegewijde EU-experts zullen een ruim aanbod aan uiterst geavanceerde oplossingen en diensten blijven verzorgen.”