IDC & Deltek: 73% adviesbureaus verhuist IT naar cloud

29 september 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Bijna driekwart van de grote wereldwijde consultancykantoren is van plan om het komende jaar hun IT grotendeels naar de cloud over te zetten. Door voor cloud te kiezen, verwachten de bedrijven hun inzicht in de belangrijkste KPI's te vergroten en hun bedrijfsprocessen effectiever te kunnen ondersteunen.

In het onderzoek ‘Managing Your Consulting Firm for Growth’, uitgevoerd in opdracht van software aanbieder Deltek, keek IDC naar twee gebieden: het economische klimaat voor consultancybureaus en de belangrijkste technologische prioriteiten voor het komende jaar. Beslissers van meer dan 250 Europese en Noord-Amerikaanse consultancykantoren werden geïnterviewd over strategische onderwerpen zoals marktontwikkelingen, bedrijfsresultaten en interne operaties.

Cloud 1

IT systemen
Een van de onderzoeksvragen keek naar welke IT-systemen consultancybureaus gebruiken om hun business te managen. De resultaten laten (verrassend) zien dat ongeveer (of meer dan) 20% van de bedrijven geen systemen gebruiken voor essentiële bedrijfsgebieden als finance, projectmanagement of Customer Relationship Management (CRM). Meer dan tweederde van consultancybureaus gebruikt geen specifieke modules/systemen voor Business Intelligence, Human Capital Management (HCM) en projectsamenwerking. Een overzicht*:

Cloud 2

Migratie naar cloud
Gevraagd naar de belangrijkste prioriteiten voor de komende 12 maanden, gaf 73% van de respondenten aan dat ze van plan zijn om hun systemen naar een cloudomgeving te migreren. Geen echte verrassing, volgens het onderzoek: “de cloud biedt organisaties een duidelijke route naar appmodernisering die bedrijven helpt om de schaarse middelen aan te wenden voor bedrijfskritische gebieden, terwijl tegelijkertijd uitdagingen op het gebied van bedrijfszichtbaarheid worden opgelost met nieuwe, moderne IT systemen. Ook helpt het bedrijven met het bepalen van hun prioriteiten door manieren te bieden om hun klant- project- en personeels levenscyclus te managen.”

Cloud 3

Voor meer informatie over de belangrijkste bevindingen van het onderzoek, lees de blog ‘The Top 5 Reasons Why Consulting Firms Are Moving to Cloud ERP’.

* PSA = Professional Services Automation Software, ook bekend als Services Resource Planning (SRP).