Randy Miller Global hoofd van EY Automotive praktijk

03 september 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Accountancy- en consultancyreus EY heeft Randy Miller aangesteld als de nieuwe ‘Global Leader’ van zijn Automotive and Transportation Sector. Miller heeft intern promotie gemaakt, in zijn vorige rol leidde hij de Global Risk Praktijk voor EY’s Advisory diensten.

Miller heeft meer dan 25 jaar ervaring in consultancy en klantenservice, waarvan de laatste 12 jaar bij EY. Hij begon zijn consultancycarrière bij Andersen Business Consulting* (tegenwoordig Accenture), waar hij als Managing Partner van het kantoor in Detroit diende en als Global Automotive Sector Leader. In 2002 versterkte hij branchegenoot EY als partner. De afgelopen 12 jaar bekleedde hij veel leidende advisory en risk advisory rollen, met een focus op rollen binnen de automotive sector. Vanuit een functioneel oogpunt is Miller gespecialiseerd in onder meer program assurance risk management, IT strategie en enterprise resource planning (ERP) implementaties.

Randy Miller - EY

In zijn nieuwe rol zal Miller verantwoordelijk zijn voor het managen van het Global Automotive and Transportation Center en het wereldwijd ontwikkelen van de sectorstrategie en initiatieven van de organisatie. Tevens is hij de Global Client Service Partner voor een grote wereldwijde voertuigfabrikant en zal hij deze rol voortzetten.

“Ik ben verheugd benoemd te worden als de nieuwe Global Automotive and Transportation Sector Leader voor EY”, zegt Miller. “De huidige automotive- en transportbedrijven worden beïnvloed door vele uitdagingen en kansen, en ik zie ernaar uit om wereldwijd samen te werken met 8.000 op de sector gefocuste professionals en samen met hen te helpen werken aan hun meest dringende zakelijke kwesties.”

* In 2002 werd Andersen Business Consulting gerebranded naar Accenture. Sommige onderdelen van Andersen Consulting wereldwijd werden gekocht door concurrenten als onder meer BearingPoint, Deloitte, Protiviti en PwC.