Vier adviesbureaus begeleiden verkoop Maitre Andre

14 augustus 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Nobel Capital Partners gaat Maître André overnemen. Nobel ziet een goede investeringsmogelijkheid in de versbereide maaltijden van Maître André. Bij de transactie waren vier adviesbureau betrokken: Squarefield, Simmons & Simmons, De Breij Evers Boon en Atlas Fiscalisten.

Nobel Capital Partners
De in 2011 opgerichte private equity investeerder Nobel Capital Partners is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die zich richt op investeringen in middelgrote, Nederlandse ondernemingen. Het bedrijf speelt een rol in de operationele en strategische waardecreatie van de bedrijven die zij overnemen. Maître André werd opgericht in 1996, en werkt vanuit Oude Tonge. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van verse, kant-en-klare maaltijden, die niet gepasteuriseerd zijn, en is actief in het Nederlandse retail- en foodservicesegment. De maaltijden zijn Hollands, maar ook Oosters of Surinaams.

Overname Maitre Andre door Nobel Capital Partners

Investeringsmogelijkheid
Nobel Capital Partners ziet veel mogelijkheden om Maître André’s positie als producent van verse kant-en-klaar maaltijden sterker in de markt te zetten. Convenience food, ofwel gemaksvoeding, wordt steeds populairder in een maatschappij waarin iedereen het druk heeft. De verwachting is dat het gebruik van convenience food in de toekomst alleen maar zal toenemen. Maître André produceert kant-en-klare maaltijden die tevens gezond zijn. Deze assets wil Nobel in de toekomst uitbouwen door te investeren in productinnovatie, en tevens nieuwe kanalen, zoals bijvoorbeeld het out-of-home kanaal, aan te boren.

Squarefield - Simmons & Simmons - De Breij Evers Boon - Atlas

Dealmakers
Vier adviesbureaus begeleidden de overname van Maître André. Koper Nobel Capital Partners kreeg fiscaal advies van dienstverlener Atlas Fiscalisten, het team bestond uit Bas Leensma, Kristel Tijsterman en Janine Huiskes. Juridisch advies werd geleverd door advocatenkantoor De Breij Evers Boon. De verkoper van Maître André, Rabo Capital, schakelde Squarefield in (dealteam = Edwin Nobels, Gino Soeriowardojo en Daan Delsing) voor financieel advies en deed een beroep op advocatenkantoor Simmons & Simmons.