M&A-adviseur Squarefield voegt drie partners toe aan team

08 maart 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Squarefield, een Nederlandse boutique M&A-consultancy voor de food & beverage- en agrarische sectoren, heeft drie nieuwe partners benoemd, die allemaal een achtergrond in investment banking meebrengen.

Floris Pot is afkomstig van ING, waar hij dertien jaar werkte – in zijn laatste rol als hoofd van de wereldwijde Food & Agri M&A service line binnen ING Corporate Finance. Hij kan bogen op een uitgebreid trackrecord van 30 succesvolle wereldwijde buy- en sell-side transacties. De deals variëren van beursgangen en carve-outs tot de verkoop van aandelenbelangen.

Jochen Boxheimer werkte de afgelopen twintig jaar onder meer voor UniCredit, Rabobank en NIBC. Hij is gespecialiseerd in strategisch advies en corporate banking-dienstverlening, met een focus op de food & agri-sector. Boxheimer zal leiding gaan geven aan Squarefields nieuwe kantoor in Frankfurt en wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van het kantoor in de DACH-regio.

Floris Pot, Jochen Boxheimer, Marc Staal

Marc Staal werkte meer dan 23 jaar in verschillende investment- en corporate banking-rollen voor Van den Boom, NIBC en Rabobank. Gedurende die periode was hij betrokken bij de uitvoering van uiteenlopende (inter)nationale M&A- en financieringstrajecten binnen de wereldwijde food & agri-branche. Zij focus lag vooral op supply chain-vraagstukken voor corporate organisaties, coöperaties en traders.

In een reactie op de benoemingen, laat Squarefield-medeoprichter en partner Edwin Nobels weten: “We zijn verheugd de drie partners welkom te heten. De uitgebreide expertise, kennis en het wereldwijde netwerk dat zij meebrengen vormt een waardevolle aanvulling op ons groeiende team van ervaren specialisten.”

Volgens onderzoek van KPMG worden jaarlijks in ons land tussen de 700 en 800 grote en middelgrote deals gesloten. Squarefield focust zich in het bijzonder op het mid-market segment.