Cobouw en Berenschot: 10 populairste bouwbedrijven

16 juli 2014 Consultancy.nl

Professionals in de bouwsector werken het liefst bij VolkerWessels. Op #2 en #3 staan BAM, de koploper van vorig jaar, en Heijmans. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau Berenschot en bouwplatform Cobouw onder ruim 400 bouwprofessionals.

Jaarlijks doen Berenschot en Cobouw gezamenlijk onderzoek naar verschillende HR trends binnen de bouwsector, waaronder naar de ontwikkeling van arbeidsvoorwaarden (salaris, bonus, overig), werknemerstevredenheid en arbeidsmarktverwachtingen. Ook wordt gekeken naar de populariteit van werkgevers – op basis hiervan wordt een top 10 werkgevers in de bouw samengesteld.

Een overzicht van de beste werkgevers in de bouw:

10 populairste bouwbedrijven

De tien koplopers blijken dezelfde als vorig jaar, maar er is wel een nieuwe nummer 1: VolkerWessels. Het bedrijf maakte een flinke sprong vanaf plek 4 en ging daarmee koploper van vorig jaar BAM (nu 2) en Dura Vermeer voorbij. Het financieel geplaagde Ballast Nedam duikelde van #3 naar #9.

De sfeer in het bedrijf wordt gezien als de belangrijkste reden voor de tevredenheid over de huidige werkgever (94%). Ook uitdagende projecten (86%) en bedrijfreputatie (71%) spelen een grote rol.

Arbeidsvoorwaarden
Uit het onderzoek blijkt verder dat de arbeidsvoorwaarden in de branche verder zijn versoberd. Zie het artikel 'Bouwsector zet mes in arbeidsvoorwaarden' voor meer informatie.

Nieuws

Meer nieuws over