Altran opent kantoor in Mexico, focus op automotive

18 juli 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Altran heeft een nieuw kantoor geopend in Mexico. Gevestigd in Puebla zal de nieuwe vestiging zich met name richten op opdrachtgevers binnen de automotive sector.

De wereldwijde innovatie-, consulting- en engineering specialist is reeds actief op de Mexicaanse markt sinds 2001, toen het zijn eerste kantoor in Noord-Amerika opende. Het afgelopen jaar kreeg Altran te maken met een grote stijging van de vraag naar diensten, met name van klanten binnen de automotive sector. Veel grote corporaties, zoals Audi, Volkwagen, en Ford, gebruiken Mexico als basis om auto’s te produceren voor de Amerikaanse markt. Met een productie van 2.93 miljoen auto’s per jaar behoort Mexico momenteel tot de acht grootste autoproducenten wereldwijd en tot de vier grootste auto-exporteurs.

Autofabriek - Altran

Om aan de toenemende vraag in de markt te voldoen, heeft Altran nu een kantoor geopend in Puebla, een van de belangrijkste Mexicaanse regio’s voor de automotive industrie. “We hebben besloten een regionaal kantoor in Mexico te openen omdat dit land een attractief ecosysteem biedt voor buitenlandse investeringen en toegang tot de rest van het continent. De beslissing volgde na talloze verzoeken van Altran’s meest trouwe automotive klanten” zegt Philippe Salle, Chief Executive Officer van het adviesbureau.

Automotive
Ook binnen andere wereldwijde gebieden heeft Altran significant geïnvesteerd in de automotive sector, een van de belangrijkste sectoren voor het adviesbureau (20% van de wereldwijde omzet). Altran werkt met diverse grote autofabrikanten, waaronder Renault, PSA, Volkswagen, Fiat en BMW. Onlangs breidde Altran zijn automotive dienstverlening in China uit met de oprichting van een Joint Venture. En eind 2012 kocht het IndustrieHansa, een Duits bedrijf met zo’n 1.800 medewerkers dat zich specialiseert in vooral de automotive sector.