Towers Watson Nederland buigt verlies om naar winst

03 juli 2014 Consultancy.nl

HR consultancybureau Towers Watson heeft zich in Nederland goed hersteld van een mindere periode. In het afgelopen boekjaar wist Towers Watson een omzetstijging van €1,5 miljoen te noteren. De winst onder aan de streep verbeterde met €3 miljoen, vooral te danken aan een efficiëntere bedrijfsvoering. Dat blijkt uit een analyse van de jaarcijfers van de firma.

In het boekjaar 2011-2012 boekte Towers Watson een omzet van €62,7 miljoen. Onderaan de streep werd echter een klein verlies geleden van 2 ton. De aantrekkende economie, in combinatie met een reeks van interne efficiencyverbeteringen, heeft ertoe geleid dat Towers Watson zich in het afgelopen boekjaar (2012-2013) wist te herstellen. De omzet steeg met €1,5 miljoen, opvallend genoeg gerealiseerd met minder medewerkers (335 versus 343). Mede hierdoor wist het consultancybureau – dat internationaal behoort tot een van de marktleiders op het gebed van HR, risk en actuariële consultancy – een winst te boeken van €2,8 miljoen.

Kerncijfers Towers Watson Nederland

In het jaarrapport laat Towers Watson weten tevreden te zijn met de gerealiseerde prestaties. Voor het komend boekjaar wordt er geen significante vermindering van de omzet, de winstgevendheid of het personeelstal verwacht, aldus de directie.

Towers Watson werd opgericht in januari 2010 als gevolg van een fusie tussen Towers Perrin en Watson Wyatt. Wereldwijd telt het adviesbureau 14.000 werknemers in 35 landen, goed voor een omzet van zo’n $3.2 miljard.

Nieuws

Meer nieuws over