Gerrit-Jan Jansen practice leader OpEx tak van Turner

26 juni 2014 Consultancy.nl

Turner heeft Gerrit-Jan Jansen aangesteld als practice leader van de Operational Excellence praktijk. Hij komt van branchegenoot Accenture, waar hij de afgelopen 4,5 jaar leiding gaf aan de Operations & Process Transformation adviestak. Bij Turner gaat Jansen zich richten op strategie implementatie op het gebied van kosten en operationele performance, onder meer in de sectoren financiële dienstverlening, transport en industrie.

Gerrit-Jan Jansen (54) heeft een jarenlange track record in de consultancybranche. Na het afronden van zijn Master studie aan de Universiteit van Delft begon hij zijn loopbaan in 1988 bij Bakkenist, waar hij de knepen van het consultancyvak leerde kennen. In 1999, na de overname van Bakkenist door Deloitte verhuisde Jansen mee naar het Big 4 kantoor*. Binnen Deloitte ging hij aan de slag binnen de consultancypraktijk (‘Deloitte Consulting’), waarbij zijn focus met name lag op Operational Excellence trajecten in vooral de Financial Services industrie. Bovendien was Jansen intern nauw betrokken bij de opbouw van de Lean Six Sigma expertise van Deloitte Consulting.

Gerrit-Jan Jansen - Turner

Begin 2010, na meer dan 10 jaar bij het accountants- en advieskantoor, besloot Jansen om de overstap te maken naar Accenture. Daar gaf hij leiding aan een team van circa 35 consultants gespecialiseerd in onder meer Operational Excellence, BPM en Lean Six Sigma. Na iets meer dan 4 jaar bij het Amerikaanse adviesbureau kiest Jansen, die beschikt over een Master Black Belt in Lean Six Sigma, voor een nieuw avontuur bij Turner. Als practice leader van de Operational Excellence praktijk wordt hij verantwoordelijk voor de OpEx-trajecten aan opdrachtgevers van het Leusdense adviesbureau.

* Bakkenist werd in juli 1999 overgenomen door Deloitte. Zo’n 265 medewerkers verspreid over drie dochterondernemingen (Bakkenist Management Consultants, Bakkenist Search & Recruitment en softwarehuis Consultdata) maakten destijds de overstap naar Deloitte.

Nieuws

Meer nieuws over