WagenaarHoes adviseur gemeentesecretaris Weesp

10 juni 2014 Consultancy.nl

Gemeente Weesp heeft Daan van der Spek, als adviseur verbonden aan WagenaarHoes, aangesteld als interim gemeentesecretaris/algemeen directeur. Hij volgt Cees Rootjes op, die ervoor heeft gekozen om wethouder te worden in Heiloo.

Van der Spek heeft in de afgelopen jaren veel gemeentelijke en bestuurlijke ervaring opgedaan. Zo is hij onder andere 12 jaar lang gemeentesecretaris geweest in de gemeente De Meern-Vleuten en Landsmeer. Sinds 2001 heeft hij als interim-manager diverse gemeentesecretarisfuncties bij meerdere gemeenten bekleed. Daarnaast heeft hij in de loop van de jaren ruime ervaring opgedaan met fusietrajecten, intergemeentelijke samenwerking en herindelingen.

Daan van der Spek - Gemeente Weesp

Naast het leiding geven aan het stadhuis wordt Van der Spek verantwoordelijk voor het doorvoeren van de benodigde bezuinigingen, het verankeren van de noodzakelijke cultuurverandering en het in goede banen leiden van de samenwerking met de Vechtgemeenten.

In een persbericht laat Weest weten dat het bewust heeft gekozen voor een interim aanstelling voor de duur van 1,5 à 2 jaar. “Dit geeft de mogelijkheid om in te kunnen spelen op de resultaten van de bezuinigingstaakstelling maar ook op de bestuurskrachtmeting die eind 2015 nog in het verschiet ligt,” aldus Gemeente Weesp.

Nieuws