bQuind helpt Bouwinvest met Business Proces Mgt.

05 juni 2014 Consultancy.nl

Bouwinvest heeft bQuind, zusterorganisatie van Magnus, aangesteld als ARIS-partner. bQuind zal de vermogensbeheerder adviseren over het gebruik en de inzet van ARIS Business Proces Management binnen de organisatie en daarnaast de uitrol van de nieuwe ARIS omgeving begeleiden.

Business Proces Management (BPM) is voor Bouwinvest* van strategische waarde voor het beheren en optimaliseren van de bedrijfsprocessen en voor het inzichtelijk maken van doelstellingen, risico’s en beheersmaatregelen binnen die processen. Voor het vastleggen van al haar bedrijfsprocessen, systemen en architecturen maakt Bouwinvest gebruik van ARIS, een van de meest toegepaste enterprise modelling methodieken binnen het bedrijfsleven.

bQuind - Bouwinvest

Onlangs besloot Bouwinvest om de BPM dienstverlening naar een hoger niveau te tillen door de bestande ARIS omgeving te vernieuwen naar versie 9.6. Om de update in goede banen te leiden werd een beroep gedaan op bQuind, een specialist op het gebied van BPM en re-seller van ARIS in Nederland. Het IT-consultancybureau zal Bouwinvest ondersteunen bij de migratie naar 9.6 en vervolgens de hosting en het beheer van de vernieuwde omgeving voor zijn rekening nemen.

Daarnaast gaat bQuind ook op strategisch niveau meedenken en adviseren in het gebruik en de inzet van ARIS BPM binnen de organisatie. “In samenwerking met bQuind verwacht Bouwinvest de samenhang tussen de bedrijfsstrategie, -services,  -processen en het applicatielandschap de komende jaren op een nog hoger niveau te brengen,” aldus Jacco Tool, business proces analist bij Bouwinvest.

Niels Doeleman, managing director van bQuind, laat weten trots te zijn op de samenwerking. “Vanaf het eerste moment voelde het contact goed en begrepen we de specifieke wensen en eisen van Bouwinvest als vermogensbeheerder. We zijn zeer verheugd met deze samenwerking.”

* Bouwinvest is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Het bedrijf heeft een totaal belegd vermogen van rond de €6,1 miljard.

Nieuws