Capgemini zoekt studenten voor prime time TV-show

26 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Zakelijke dienstverlener Capgemini gaat de komende 4 weken op zoek naar een Nederlands team voor de ‘Super Techies Show 2014’. Technologiestudenten aan Nederlandse universiteiten en hogescholen hebben tot eind juni de tijd om zich aan te melden voor de wereldwijde IT talentenshow. 

The Super Techies Show is een televisieshow waarin wordt gezocht naar de grootste IT talenten. In verschillende afleveringen en ronden presenteren teams hierin oplossingen voor IT vraagstukken van grote bedrijven wereldwijd. De show werd in 2012 gelanceerd, in eerste instantie gericht op de Indiase markt. Door het succes van de talentjacht onder technologieleiders van corporates en jonge techies ging het event afgelopen jaar voor het eerst internationaal. Voor de komende editie – seizoen 3 – is besloten om verder uit te breiden: nu zullen ook teams uit onder meer Nederland en Frankrijk voor een miljoenenpubliek strijden om de hoofdprijs: eeuwige roem en een prijs van $25.000. Super Techies Show - Capgemini

In de Super Techies Show presenteren de deelnemende teams de oplossing die zij hebben bedacht voor een IT vraagstuk van een groot bedrijf. De kandidaten worden bij de ontwikkeling van de oplossing bijgestaan door een expert van Capgemini die hen ook als mentor zal begeleiden. In de eerste zes afleveringen neemt een team van technologiestudenten uit het hoger onderwijs het op tegen een team van Indiase IT-ers met enkele jaren werkervaring. Hierna volgen drie halve finales en tot slot de finale waarin drie teams zullen strijden om de titel Super Techie 2014. 

Opnames
De afleveringen van de Super Techies Show worden eind september opgenomen in Mumbai, India, de opnamen voor de finale vinden half oktober in Parijs plaats. Het vervoer en verblijf van de deelnemende teams wordt bekostigd door Capgemini. De Super Techies Show 2014 wordt vanaf eind oktober wekelijks prime time in India op TV uitgezonden en is wereldwijd te bekijken via YouTube. 

Super Techies Show - Season 1 and 2

Planning
Technologiestudenten aan Nederlandse universiteiten en hogescholen hebben tot eind juni om zich met een case study aan te melden. In juli worden de teams met de beste inzending uitgenodigd bij Capgemini Nederland om de oplossing voor een jury te presenteren en toe te lichten. Op 30 juli wordt bekendgemaakt welk team mag deelnemen aan de Super Techies Show.