Consultancy.nl blikt terug op Bisnez Live Borrel 2014

22 mei 2014 Consultancy.nl

Afgelopen woensdag vond de tweede editie plaats van de Bisnez Live Borrel, het jaarlijkse young professionals event van Bisnez Management. Het evenement in Kasteel Woerden werd bijgewoond door meer dan 100 young professionals werkzaam in de adviesbranche en het bedrijfsleven. Ook Consultancy.nl was aanwezig op het event en blikt terug op de inspirerende avond.

Na het succes van de eerste editie in 2013 besloot Bisnez Management om ook dit jaar een zogeheten ‘Bisnez Live Borrel’ te organiseren. Het is een avond zonder verplichtingen waarbij young professionals  elkaar ontmoeten en aan het denken worden gezet over een bepaald thema. Het thema van dit jaar was ‘De kracht van tegenslag’. Aan de hand van eigen ervaringen gingen drie sprekers in op de tegenslagen waarmee zij te maken hebben gehad en hoe ze daarmee zijn omgegaan.

Mindfulness

Zo ging Adwin Konsten, psycholoog en auteur van het boek ‘De Golfstroom’, in op hoe je aan de hand van fysieke handelingen/houdingen de focus en concentratie kan verbeteren. Aspecten die van cruciaal belang zijn voor het verwerken van tegenslag. De aanwezige gasten werden uit hun comfortzone gehaald door actief mee te doen met enkele ‘mindfulness’ oefeningen. Het was een leuke opening die er voor zorgde dat de groep loskwam.

Sprekers tijdens de Bisnez Live Borrel

Greetz oprichter

Vervolgens kwam Johan van Vulpen aan het woord, oprichter van wenskaartenbedrijf Greetz. Sinds de oprichting van Greetz in 2004 is het bedrijf jaarlijks met dubbele cijfers gegroeid, inmiddels is het de marktleider in Nederland op het gebied van online wenskaarten die per post worden verstuurd. Alhoewel het bedrijf bekend staat als een best practice binnen de ondernemerswereld, gaf Van Vulpen openhartig inzicht in de tegenslagen die hij en zijn partner Simen Schimmel hebben moeten overwinnen. Zo vertelde hij over de periode voor de oprichting van Greetz (2001 – 2004), waarin ze na diverse tegenslagen meerdere malen naar de bank terug moesten om geld op te halen voor het in leven houden van hun concept (bewaarsysteem voor guldens).

Als tweede voorbeeld noemde hij de rechtzaak die hij in 2008 verloor van Hallmark. De twee bedrijven werkten sinds 2004 samen, maar Hallmark besloot vervolgens in 2008 om een einde maken aan de samenwerking. Volgens Van Vulpen was het een bittere pil voor Greetz, maar wel een moment dat bepalend is geweest in hun ambitie om het bedrijf nog verder te professionaliseren en de concurrentie voor te blijven. En met succes, anno 2014 verzorgt Greetz met een team van ruim 60 mensen meer dan 18 miljoen wenskaarten per jaar.

Kasteel Woerden

Olympisch goud

Tot slot kwam Bibian Mentel, de huidige paralympisch snowboardkampioene, aan bod met een bijzonder verhaal over hoe zij tegenslag heeft weten om te zetten naar daadkracht en doorzettingsvermogen. Al vanaf jongs af aan was Mentel fervent snowboarder en nadat ze in 1993 begon met de sport werd haar droom in 1996 werkelijkheid: ze reed mee in haar eerste wereldbekerwedstrijd. Drie jaar later sloeg het noodlot toe. Na een val scheurde ze haar enkelbanden in, maar na onderzoek bleek dat ze ook kwaadaardige tumor in haar been had. De tumor werd verwijderd na een operatie en op het moment dat Mentel zich wilde kwalificeren voor de Olympische Winterspelen 2002 in Salt Lake City bleek de tumor weer terug te zijn. Dit had grote gevolgen. Ze kreeg te horen van de specialist dat ze twee opties had: of doorgaan met de behandelingen met alle risico's van dien, of haar been laten amputeren. “Toen stortte mijn wereld compleet in” zei Mentel tijdens de bijeenkomst.

Ongelooflijk maar waar, amper vier maanden na haar amputatie stond ze voor het eerst weer op een snowboard. Na een aantal maanden besloot ze dat ze terug wilde keren in de sport. “Sport was naast mijn gezin de belangrijkste missie in mijn leven” zei ze. Toch kreeg Mentel gedurende haar rentree weer te maken met tegenslag, tot twee keer toe werd er weer kanker geconstateerd. Maar zoals vaker kwam Mentel, gedreven door haar wilskracht en vastbeslotenheid, sterker terug, met 2014 als hoogtepunt. Nadat ze al tijdens de opening van de Paralympische Winterspelen 2014 in Sotsji de Nederlandse vlag mocht dragen kwam haar grootste droom een week later in vervulling: ze won goud.

Bisnez Live Borrel 2014

Bisnez Live Borrel 2015

De reacties op de avond waren zeer positief. Een van de gasten liet op Twitter het volgende achter: “Inspirerende en gezellige @Bisnez netwerkborrel gehad gisteravond! Mijn belangrijkste take-away: vier overwinningen op tegenslagen! #energie”. Er bestaat dan ook geen twijfel bij Bisnez Management dat volgend jaar de 3e Bisnez Live Borrel zal worden georganiseerd. Het thema van volgend jaar werd daarbij ook direct uit de doeken gedaan. Na ‘De kracht van Tegenslag’ zal volgend jaar in het teken staan van ‘De kracht van de Verleiding’. Het belooft een spannende avond te worden.

Nieuws

Meer nieuws over