EquaTerra koopt branchegenoot Morgan Chambers

05 september 2007 Consultancy.nl

Het Britse bedrijf Morgan Chambers is door het Amerikaanse adviesbureau EquaTerra overgenomen. Met deze overname is een van de grootste bureaus dat zich bezighoudt met uitbestedingsvraagstukken ontstaan. De verwachting is dat de naam Morgan Chambers binnenkort zal worden omgedoopt tot EquaTerra. 

Met de overname van Morgan Chambers ontstaat een marktleider op het gebied van full service uitbesteding. Het samengevoegde bedrijf telt ongeveer 300 medewerkers in de VS, Europa en Azië. EquaTerra is in zijn nieuwe staat een van de grootste adviseurs op het vlak van outsourcing, insourcing, reshoring en business process redesign. “Het vergrote geografische bereik en de hiermee gepaarde verhoogde dienstverlening zijn de grootste voordelen”,  volgens Mark Toon, Algemeen Directeur van EquaTerra in Nederland. In Nederland zijn 25 consultants werkzaam voor het adviesbureau

Mondiale speler
Directeur Benelux van Morgan Chambers Nico Boot is content met de overname door EquaTerra: “Het past goed in onze eigen strategie. We waren al goed in IT-sourcing en door de overname halen we ook kennis van andere sourcing in huis. Bovendien worden we hierdoor een echte mondiale speler.” 

Bovendien zijn de twee organisaties zeer complementair, en voelt het dus niet als een overname. Boot verwacht dan ook niet dat er banen verloren zullen gaan. “We zullen naar alle waarschijnlijk juist meer mensen nodig hebben.” Hij verwacht dat de naam Morgan Chambers op den duur zal veranderen in EquaTerra en hiermee de Europese tak van het bedrijf zal vertegenwoordigen.

Nieuws

Meer nieuws over