Erik Beulen wordt Principal Consultant bij EquaTerra

22 september 2010 EquaTerra

EquaTerra, een international consultancybedrijf, maakt vandaag de benoeming bekend van Erik Beulen. Erik Beulen, bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg, zal per 1 november starten als principal consultant bij het sourcing adviesbureau.

Prof. Dr. Beulen is specialist in internationale IT-sourcing relaties en houder van de Global Sourcing Leerstoel. De afgelopen vijf jaar was hij werkzaam bij Accenture en daarvoor is hij ruim 10 jaar werkzaam geweest bij Atos Origin. Zijn internationale ervaring in de afgelopen vijftien jaar met het structureren van oplossingen, het bepalen van de prijs voor de dienstverlening en het opstellen en onderhandelen van contracten aan de leverancierszijde stellen hem in staat klanten te adviseren in uitbestedingstrajecten.

“Ik heb klanten zien worstelen met het sourcingvraagstuk, niet alleen over contractuele afspraken, maar ook over service levels, boete clausules en aansprakelijkheden. Ook afspraken over de continuïteit gedurende de looptijd van het contract en bij contract beëindiging zijn essentieel. Welke garanties moeten er worden gevraagd aan leveranciers? Ook zie ik klanten steeds meer kiezen voor offshore outsourcing. Niet alleen India en China zijn belangrijk. Ook de landen als de Filippijnen en Brazilië zijn niet meer weg te denken,” aldus Beulen.

In 2008 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Sinds 1993 heeft hij wetenschappelijk onderzoek gedaan naar outsourcing, offshore outsourcing, governance en het management van outsourcing relaties. Inmiddels heeft hij vele publicaties en boeken op zijn naam staan, waaronder het eerste Nederlandstalige boek over outsourcing in 1994, het in tweede druk verschenen “Managing IT Outsourcing” en het onconventionele stripboek “Survive Outsourcing”.

“Outsourcing en dienstverlening is een onderwerp dat iedereen raakt. Als je een helpdesk belt kan het zijn dat je in het Engels te woord wordt gestaan door een Indiër, omdat sommige takken van dienstverlening plaatsvinden in lagelonenlanden. Door het lezen van een stripverhaal blijft de boodschap beter hangen dan na het lezen van een dik boek met veel literatuurverwijzingen,” zegt Beulen. Ook is hij lid van de Editorial Advisory Board of Journal of Cases on Information Technology (JCIT) en International Journal on IT/Business Alignment and Governance (IJITBAG) en actief in het Platform Outsourcing Nederland.

Nieuws