Altran sluit cloud partnership met Portugal Telecom

13 juni 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Portugal Telecom is een partnership aangegaan met consulting- en IT services organisatie Altran. Als onderdeel van de overeenkomst zullen de organisaties hun cloud- en datacenter diensten combineren. 

Altran is al jaren aanwezig in Portugal en biedt in het land een breed spectrum aan technologie- en innovatiediensten. Echter, infrastructuur- cloud- en datacenter diensten vormden nog een ‘gat’ in hun serviceportfolio. “Op dit gebied zoeken we strategische partnerships diie, samen met de high-tech expertise van onze specialisten, de beste oplossingen bieden voor de behoeftes van onze klanten,” zegt Bruno Casadinho, hoofd van Altran’s Telecom en Media praktijk in Portugal. 

Altran sluit cloud partnership met Portugal Telecom

Na een due diligence procedure in de markt voor potentiële partners viel de keuze op Portugal Telecom. Als onderdeel van de deal, zullen Altran’s klanten Portugal Telecom’s netwerk kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot hun cloud-based diensten, en hun datacenters gebruiken om een scala aan software- en platformdiensten te kunnen hosten. “Deze overeenkomst met Altran vormt een belangrijk partnership, die onze concurrentiepositie wereldwijd versterkt, zowel door verschillende markten van informatie en communicatietechnologie te voorzien, als door ons wereldwijde bereik van het netwerk van datacenters,” zegt Miguel Moreira, CEO van Portugal Telecom’s cloud unit.