Accenture wederom hoofdsponsor van Zuidas Run 2014

12 mei 2014 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Op 25 mei 2014 vindt voor de zesde keer de Zuidas Run plaats, een hardloopevenement voor bankiers, consultants en overige zakelijke professionals werkzaam op de Zuidas. Het evenement staat te boek als dé Business Run van Nederland en wordt ook dit jaar opnieuw mogelijk gemaakt door initiatiefnemer en hoofdsponsor Accenture. De opbrengt van de 2014 editie wordt gedoneerd aan twee goede doelen van het VUmc.

Accenture
De Zuidas Run vindt zijn oorsprong in 2007 toen Accenture Nederland naar de Zuidas verhuisde. Deze mijlpaal wilde het adviesbureau niet ongemerkt laten passeren, en zo ontstond de Zuidas Run. Sinds 2007 is het hardloopevenement verworden tot dé Business Run van Nederland. Dit jaar zullen naar verwachting  zo’n 3,200 lopers – bestaande uit consultants, bankiers, advocaten, ambtenaren en overige Zuidas professionals – aan de start verschijnen en hopelijk ook de finish aan het Gustav Mahlerplein halen. Zo zijn er ook veel adviesbureaus gevestigd aan de Zuidas – naast Accenture zijn dit onder meer EY, BearingPoint en Protiviti. Ook diverse strategie adviesbureaus hebben hun kantoor op de Zuidas, zoals Arthur D. Little, Boston Consulting Group en Roland Berger.

Accenture - Zuidas Run

De deelnemers hebben net als vorig jaar weer de keuze om zich individueel of als team in te schrijven. Ook kan er qua loopafstand weer gekozen worden tussen ofwel de 4- of de 10 Engelse Mijl (respectievelijk 6,4 km en 16,1 km) En ook voor kinderen bestaat weer de mogelijkheid mee te doen met de Kids Run. 

LinkedIn
Uniek aan deze editie is dat deelnemers zich via LinkedIn aanmelden waardoor de organisatie, onder het motto ‘Battle of Professions’, aan het einde van het evenement interessante en leuke inzichten krijgt over de prestaties van de diverse groep deelnemers per branche, ervaringsniveau en/of leeftijd. Zo kan bijvoorbeeld aan het eind vergeleken worden hoe Young Professionals het deden ten opzichte van leidinggevenden, of hoe bankiers presteerden ten opzichte van consultants. 

Goede doel
Ook dit jaar steunen de deelnemers het goede doel: het ‘Virtual Reality Lab’ van het VUmc Revalidatie-geneeskunde in Amsterdam ontvangt voor iedere deelname van volwassen lopers een deel van het inschrijfgeld. De hardlopende kinderen sponsoren op hun beurt VUmc Kinderstad. Ook kunnen lopers zich door familie of vrienden laten sponsoren via het fondsenwervingsplatform Alvarum om zo extra geld op te halen voor het goede doel. 

Zuidas Run - Goede doelen

Partners van de Zuidas Run 2014
Voor de 2014 editie zal naast Accenture ook het WTC weer 'Gold partner' zijn van het evenement. De ‘Silver Partners’ van het evenement zijn dit jaar ABN AMRO, Boekel De Nerée, Driver Media, Kor Company, hello zuidas, Skipp, NH Hotels, Runners World en Zorg en Zekerheid. ‘Friends’ van de Zuidas Run 2014 zijn: Tailor Mates, clubsportive, Gemeente Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, Vumc Cancer Center Amsterdam en Bangarage.