Quint organiseert ontbijtsessies Lean IT in de zorg

29 mei 2014 Consultancy.nl

De komende maanden organiseert adviesbureau Quint Wellington Redwood diverse ‘ontbijtsessies’ voor bestuurders en professionals werkzaam in de gezondheidszorg. Tijdens de evenementen, die plaatsvinden tussen mei en oktober, krijgen deelnemers inzicht in de (enorme) kansen die het lean gedachtegoed kan bieden aan zorginstellingen. 

Vandaag de dag moeten zorgorganisaties, nog meer dan in het verleden, met andere zorgorganisaties concurreren op prijs en kwaliteit. Willen zorginstellingen concurrerend blijven dan dienen ze de efficiëntie van hun bedrijfsvoering te optimaliseren. Tegelijkertijd moeten zorgorganisaties ook voldoen aan een sterk veranderende persoonsgerichte zorgvraag, in combinatie met steeds hoger wordende verwachtingen over de kwaliteit en transparantie van de zorg. Ook vraagt dit om nieuwe manieren van werken, waarbij visie, flexibiliteit en agile voorop staan. 

Lean Menagement - Quint Wellington Redwood

Tegen de achtergrond van de uitdagende marktontwikkelingen en de hoge complexiteit van de benodigde transities staat bestuurders en zorgprofessionals een loodzware taak te wachten. Om hen hierbij te helpen heeft Quint Wellington Redwood, een toonaangevend managementadviesbureau dat zich onder meer specialiseert in Lean en IT-gerelateerde organisatievraagstukken, een reeks van Lean ontbijtsessies georganiseerd. Tussen 21 mei en eind oktober vinden 12 events plaats, waarin de voordelen van de Lean gedachte voor zorgspelers worden uitgelicht.

Vragen die de revue passeren zijn onder meer:

  • Hoe kan Lean een bijdrage leveren aan het verbeteren van (zorg)ondersteunende processen?
  • Welke cultuur is er nodig om een Lean-initiatief tot een succes te brengen?
  • Wat zijn de voordelen maar ook de valkuilen van het gebruik van Lean?
  • Welke impact kan Lean hebben op het (her)inrichten van (IT-)processen?
  • Uit welke elementen bestaat een praktische Lean aanpak? 

Lean IT in de zorg

De sessies zijn bedoeld voor onder andere CIO’s, IT managers, Informatiemanagers, Programma- en projectleiders Lean en Business & Innovatie verantwoordelijken. De sessies beginnen om 08.00 en duren uiterlijk tot 10.00.

Inschrijven
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via deze link.

Nieuws