Maartje Bus versterkt CPI Governance in Hong Kong

13 mei 2014 Consultancy.nl

Financieel specialist CPI heeft Maartje Bus benoemd tot partner business development voor Azië. Ze maakt de overstap van de Royal Bank of Scotland, waar ze de afgelopen twee jaar werkzaam was. Bus gaat zich vanuit de CPI-vestiging in Hong Kong primair richten op het verder uitbouwen van CPI’s marktaandeel in de regio. 

Bus heeft hiervoor diverse functies vervuld bij banken en financiële dienstverleners, waaronder Citigroup, ICAP en ABN AMRO Bank. Voor het vervullen van deze functies was zij werkzaam in Azië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Hierdoor heeft zij internationaal veel kennis en ervaring opgedaan van de financiële markten. Sinds 2004 is zij woonachtig in Hong Kong. 

Maartje Bus - CPI

Als Director, Converteerbare Obligaties bij ABN AMRO Bank, en later RBS, leidde zij in de Equity Capital Markets divisie het team verantwoordelijk voor het werven en uitvoeren van nieuwe converteerbare obligatie emmissies in de Azië ex-Japan regio. Bus heeft tijdens haar loopbaan aan meer dan 30 grote transacties meegewerkt voor grote beursgenoteerde bedrijven. Daarmee heeft zij bijgedragen aan het realiseren van meer dan US$20 miljard nieuw kapitaal. Daarnaast concentreerde Bus zich tevens op het versterken van de contacten met potentiële beleggers. 

Versterking positie Azië
“Met Maartje aan boord als financieel specialist met ruime ervaring in Azië, kan CPI haar positie in de Aziatische markt verder versterken. Met haar uitgebreide kennis en ervaring binnen de financiële markt en veelomvattende netwerk, hebben we er het volste vertrouwen in dat CPI de Aziatische markt nu nog beter kan bedienen,” aldus Simone Heidema, Managing Partner van CPI.

Nieuws

Meer nieuws over