CPI Governance versterkt team met Maarten Kolff

07 februari 2014 Consultancy.nl

CPI Governance heeft Maarten Kolff benoemd tot partner business development. Hij is afkomstig van Team Vastgoed, waar hij de afgelopen zeven jaar werkzaam was. Kolff gaat zich bij het financieel adviesbureau uit Den Haag richten op het verder uitbouwen van CPI’s marktaandeel.

Voor zijn aantreden bij CPI Governance ontwikkelde Kolff als financieel ondernemer financiële structuren en voorzag hij bedrijven van risico-inventarisaties. Zo ontwikkelde Kolff in opdracht van Heineken het eerste financieringsmodel voor de horeca. Dit resulteerde in de Horeca Financierings-maatschappij dat leningen aan horecaondernemingen verstrekt. Tevens heeft Kolff het Nederlandse bedrijfsleven ondersteund met financieel advies en trof hij voor hen met diverse partijen uit binnen- en buitenland financieringsregelingen. 

Maarten Kolff - CPI

Daarvoor heeft Kolff ruimschoots zijn sporen verdiend als financieel expert bij ABN Amro. Hier richtte hij onder andere een asset management service in dat vermogensbeheer voor centrale banken en pensioenfondsen voerde. Tevens had hij een leidende rol bij het inrichten van een afdeling financieel risico dat wereldwijd landen ondersteunde in hun risicomanagement. Kolff participeerde daarnaast intensief in het projectteam ten behoeve van dynamisch kredietportfoliobeheer. Onderdeel hiervan was databeheer, het huidige Asset Quality Review. 

“De financiële, governance en risicomanagement diensten die CPI klanten aanbiedt, wil ik een breder platform bieden. Vanuit de kennis van de financiële sector omtrent kredietwaardigheid, organisatie- en beurswaarde, help ik ondernemingen ook in de niet-financiële sector om op het gebied van risk, finance en governance waarde te creëren. Op die manier draag ik bij aan het versterken en het uitbreiden van CPI en haar dienstverlening” aldus Kolff. 

Simone Heidema, oprichter en managing partner van CPI: “Met de aanstelling van Maarten verbindt CPI een strategisch én pragmatisch visionair met een bewezen track record aan de organisatie. Met zijn uitgebreide kennis en nationale en internationale ervaring, verrijkt hij ons team enorm. We hebben er het volste vertrouwen in dat met Maarten aan boord CPI verder groeit en we onze klanten op een nog hoger niveau kunnen bedienen”.

Nieuws

Meer nieuws over