Cateraar Hutten culinaire partner van HaskoningDHV

18 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd

Sinds begin deze maand voorziet cateraar Hutten uit Veghel in de culinaire wensen van Royal HaskoningDHV. Op zes locaties, waaronder Amersfoort, Rotterdam en Nijmegen, kunnen de medewerkers genieten van verse en gezonde producten van onder andere het duurzame label De Guijt. De samenwerking heeft een looptijd van tenminste drie jaar.

In het kader van kwaliteitsverbetering en kostenbesparing besloot Royal HaskoningDHV recent om een nieuwe uitbestedingspartner te vinden voor de catering van zes kantoorlocaties. De keuze viel uiteindelijk op Hutten, waarbij de Veghelse cateraar zich met name wist te onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. “Met de keuze voor Hutten integreert en verankert Royal HaskoningDHV duurzaamheid op het gebied van voeding verder in haar bedrijfsvoering” aldus het ingenieursbureau.

Cateraar Hutten culinaire partner van HaskoningDHV

Duurzaamheid van grondstof tot eindproduct

Van duurzame verpakkingen tot de bereiding in het Culinaire Centrum te Veghel: Hutten ademt duurzaamheid in de voedselketen. Zo gebeurt het telen, verpakken en vervoeren van de producten met ‘groen beleid’. Groente en fruit wordt bij 24 lokale boeren en telers gehaald, die hun producten op een – uiteraard – duurzame wijze produceren. Het verbeteren van de voedingswaarde van deze verse producten staat hierbij voorop. Afvalstromen worden tevens verminderd en ook bij transport en de bereiding in het Culinair Centrum staat duurzaamheid centraal.

Naast het leveren van het productassortiment zal Hutten ook een belangrijke rol spelen in het stimuleren van een gezond eet- en leefstijl. Bijvoorbeeld door informatie over gezondheidseffecten en duurzaamheidskenmerken van haar producten te communiceren. Bovendien zal een lifestyle coach medewerkers op de hoogte stellen van de laatste nieuwtjes op het gebied van een gezonde levensstijl en de effecten van duurzaamheid van voeding.