Formule 1 coureur Lewis Hamilton wordt consultant

18 april 2014 Consultancy.nl

Petronas heeft Lewis Hamilton aangesteld als consultant voor technische prestaties. Hij zal de Maleisische oliemaatschappij helpen met de ontwikkeling van nieuwe brandstoffen.

Als ervaringsdeskundige is hij de aangewezen persoon om het bedrijf te helpen brandstof te besparen. Bij de nieuwe 1.6 liter turbomotoren is dit belangrijker dan ooit. De ervaringen van de coureurs op het circuit zijn door de nieuwe regelgeving meer vergelijkbaar met straatauto’s. Lewis zelf is erg enthousiast: “Op dit moment zijn wij bezig met het perfectioneren van de formule van de verbeterde Petronas Primax, om er zeker van te zijn dat elke druppel een optimale prestatie en verbeterde rondetijden oplevert.” 

Het gaat dus goed met F1-coureur Lewis Hamilton. Ook in Maleisië en Bahrein pakte hij onlangs de winst en komend weekend gaat hij in China voor zijn derde overwinning op rij. “De mogelijkheid om drie Grands Prix achter elkaar te winnen is ongelooflijk”, zegt hij daarover. 

Formule 1 coureur Lewis Hamilton

Topsporter binnen consultancy
Het is echter niet de eerste keer dat een topsporter binnen de adviesbranche gaat werken. Zwemster Marleen Veldhuis ging eerder al aan de slag als organisatieadviseur bij &samhoud. Ook Ranomi Kromowidjojo is thuis in de advieswereld. Zij zal het gezicht zijn van Eiffel tot Rio de Janeiro 2016.

Ook zanger John Legend was ooit werkzaam als management consultant. Hij werkte drie jaar bij Boston Consulting Group, een van de grootste strategische adviesbureaus ter wereld. Tot hij Lauryn Hill en Kanye West ontmoette en zijn carrière een flinke vlucht nam.

Nieuws

Meer nieuws over