HaskoningDHV assetmanager van Yara terrein Sluiskil

11 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Royal HaskoningDHV heeft een megacontract gewonnen in de chemiesector. De komende vijf jaar gaat het advies- en ingenieursbureau als assetmanager fungeren van Yara's productielocatie in Sluiskil.

Het van oorsprong Noorse Yara behoort met meer dan 8.000 medewerkers in 50 landen tot een van de belangrijkste chemieconcerns ter wereld. De productielocatie in Sluiskil (bij Terneuzen) is zo’n 130 hectare groot, daarmee is het Yara’s grootste productielocatie in Europa. Op het terrein wordt met name ammoniak- en nitraat geproduceerd voor afnemers door het hele continent.

HaskoningDHV assetmanager van Yara terrein in Sluiskil

Als assetmanager wordt Royal HaskoningDHV verantwoordelijk voor het beheer van alle niet-primaire assets, waaronder meer dan 200 gebouwen/bouwkundige constructies en bijbehorende installaties, 60 kilometer riolering, 12 kilometer drinkwaterinfrastructuur, 8 kilometer spoorlijn en 200.000 vierkante meter bestrating. Het miljoenencontract heeft een looptijd van vijf jaar.

“We kiezen voor Royal HaskoningDHV omdat ze ervoor kunnen zorgen dat onze prestaties verbeteren, tegen dezelfde of zelfs lagere kosten", zegt Maintenance Manager Luc Cattoir van Yara. "Met dit contract kunnen we ons meer gaan richten op onze kernactiviteiten en effectiever werken". Geert Fuchs, projectdirecteur bij Royal HaskoningDHV, laat in een reactie weten “trots” te zijn op het vertrouwen van Yara.