RBO en Berenschot helpen Utrecht met uitvoering ESF

10 april 2014 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

RBO en Berenschot gaan gemeente Utrecht de komende zeven jaar helpen bij de uitvoering van ESF-werkzaamheden. De twee bureaus uit respectievelijk Groningen en Utrecht versloegen maar liefst 11 concurrenten tijdens het offertetraject. De totale waarde van de opdracht is niet bekendgemaakt.

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is een van de vijf structuurfondsen van de EU. Doel van het programma is om meer en betere banen te creëren in Europa. Dit wordt bereikt door onder meer het stimuleren van werkgelegenheid voor jongeren, re-integratie van professionals en het opleiden van zogeheten ‘kansarme groepen’. Van het totale budget op Europees niveau krijgt Nederland de komende zeven jaar (2014-2020) bijna een half miljard euro aan subsidiegeld te besteden. Subsidiabele activiteiten hebben betrekking op de re-integratie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

RBO en Berenschot helpen Utrecht met uitvoering ESF

In de nieuwe ESF-programmaperiode, die per 1 april van start is gegaan, kunnen aanvragen alleen nog worden ingediend door de centrumgemeenten van de 35 arbeidsmarktregio’s. Om het proces van toekenning en monitoring van het budget in goede banen te leiden besloot gemeente Utrecht afgelopen jaar om externe hulp in te roepen. Een openbare aanbesteding werd in de markt uitgezet, waarop 12 partijen besloten een offerte uit te brengen. Uiteindelijk kwam het gezamenlijke bod van RBO en organisatieadviesbureau Berenschot als beste uit de bus.

“In plaats van ieder afzonderlijk in te schrijven op de aanbesteding, hebben we besloten om onze krachten te bundelen. RBO is zeer deskundig in het coördineren en uitvoeren van administratieve logistieke processen voor ESF- en andere subsidieprojecten, terwijl Berenschot op strategisch niveau heel breed kan adviseren op het terrein van sociale zekerheid en arbeidsmarkt. Samen kunnen we de gemeente dus nog beter van dienst zijn. Het belangrijkste is immers dat de ESF-projecten maximaal resultaat opleveren” aldus Tineke Arends, directeur van RBO.