Andersson Elffers Felix sponsort jubileumtour NESKO

09 april 2014 Consultancy.nl

Het Nederlands Studenten Kamerorkest (NESKO) heeft afgelopen week zijn 50-jarig jubileum gevierd met een speciale jubileumtour. In diverse Nederlandse steden, en zelfs in Parijs, werden beroemde werken van onder meer Mozart en Brahms ten gehore gebracht door muzikale studenten. Andersson Elffers Felix ondersteunde de jubileumtour door als concertsponsor op te treden.

Het NESKO bestaat uit een groep van bijna 50 studenten van diverse universiteiten en hogescholen die naast hun studie op hoog niveau muziek maken. Dit jaar viert het netwerk zijn 50-jarig bestaan: om dit heuglijke feit te vieren organiseerde het orkest een jubileumtour. Tijdens deze tournee (van 30 maart t/m 6 april) werden klassieke optredens verzorgd in onder meer Utrecht, Amsterdam en zelfs in Parijs. Op het programma stond naast Mozart en Brahms een tromboneconcert van de Italiaanse film-componist Nino Rota.

AEF - NESKO

AEF concertsponsor

Andersson Elffers Felix had zich als concertsponsor verbonden aan de jubileumtour. Het adviesbureau kwam in contact met het NESKO via AEF adviseur Sophie van der Spek, die zelf actief is als organisator en amateurviolist in de klassieke muziek. “AEF vindt het belangrijk om dit initiatief te ondersteunen. De combinatie van eigenzinnigheid en kwaliteit die het NESKO uitdraagt, past bij AEF” aldus Van der Spek. Diverse AEF adviseurs zijn naar het orkest komen luisteren. “Ik heb alleen maar goede reacties teruggehoord. Het Nesko maakte de hoge verwachtingen helemaal waar.”

Ook laat Van der Spek namens AEF weten onder de indruk te zijn van de wijze waarop het orkest op hoog niveau een eigen en levendige versie van het gevarieerde programma neerzette. “De energie die van deze groep jonge musici uitgaat is geweldig. We hebben de concerten met plezier bezocht”.

Nieuws

Meer nieuws over